اندازه گیری سطح پرفنازین در سرم خون به وسیله روش الکتروشیمیایی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی زیست شناسی و علوم آزمایشگاهی
- کد COI اختصاصی: ZISTCONF04_057
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 85
نویسندگان
استاد مدعو دانشگاه آزاد اسلامی واحد آباده
مدیر گروه دامپزشکی وعضو هیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیضا
دکتری تخصصی انگل شناسی ، استاد مدعو دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیضا ، فارس ، ایران
چکیده
پرفنازین به عنوان داروی ضد اضطراب و افسردگی، آرام بخش و آنتی سایکوتیک خصوصا در تمامی مراحل درمانی بیماران شیزوفرنیک کاربردی گسترده دارد. با توجه به پایین بودن سن ابتلا به این بیماری(۱۵-۳۰سالگی)، رشد فزاینده آمار آن در جهان و ایران و عوارض شدید دارو بر غدد، سیستم تنفسی، کلیه ها و کبد که می توانند منجر به آسیب مغزی و مرگ گردد توسعه روشهای مناسب با دقت بالا و ارزان برای تعیین پرفنازین ضروری می باشد. در این تحقیق روشی ساده، سریع و حساس برای اندازه گیری پرفنازین در سرم خون به روش ولتامتری پالس تفاضلی ارائه شده است از الکترود کار نانوکامپوزیتی ساخته شده از نانو لوله های کربنی چند دیواره و مایع یونی اکتیل پیریدینیوم هگزا فلوئوروفسفات، الکترود کمکی پلاتین و الکترود مرجع کالومل (Ag/Agcl) استفاده شد این اندازه گیری براساس اکسیداسیون پرفنازین بر سطح الکترود نانو کامپوزیتی در بافر فسفات با pH برابرpH) ۲ بهینه) به عنوان الکترولیت حامل بنا نهاده شده است که نتیجه ی آن ایجاد پیک جریان در پتانسیل ۰/۷ ولت می باشد ارتفاع پیک با غلظت پرفنازین متناسب است. در این تحقیق از تکنیک ولتامتری چرخه ای نیز جهت بررسی مکانیسم واکنش و اندازه گیری کمیتهای سنتیکی استفاده شدمکانیسم اکسیداسیون برگشت ناپذیر بود و رفتار کنترل شده ی جذب سطحی از خود نشان داد. همچنینمقایسه رفتار الکتروشیمیایی الکترود ساخته شده با سایر الکترودها انجام گرفت که عملکرد بسیار مناسبی ازخود نشان داد. منحنی کالیبراسیون با استفاده از روش ولتامتری پالس تفاضلی در محدوده ی ۰ / ۴۰ - ۰۵ / ۰میکرومولار با معادله ی خط ۱۸۷۶ / ۱ + C۴۱۳۵ / ۲ = i و ضریب همبستگی ۹۹۸۶ / ۰ خطی می باشد حدتشخیص ۳۰ نانومولار به دست آمد. این روش به طور موفقیت آمیزی جهت اندازه گیری پرفنازین در نمونه هایسرم خون بیماران شیزوفرنیک بستری تحت درمان با این دارو استفاده شد و مقادیر ۱۵ - ۱۰ میکرومولار ثبتشدند.کلیدواژه ها
پرفنازین، سرم خون، شیزوفرنی، الکترود نانو کامپوزیت، ولتامتری پالس تفاضلیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تعاملات میکروبی در زیست شناسی سلولی و مولکولی: تاثیرات بر سیستم ایمنی و سلامت میزبان
- بیوپلاستیک
- انواع مختلف مرگ سلولی و تغییر آنها در شکل دادن به بیماری
- بررسی ترکیبات موجود در کبد و عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان و خال قرمز
- Uncovering a Novel Variant in a Patient with Intellectual Disability Through BioinformaticsAnalysis
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.