مروری بر الگوریتم های فراابتکاری و کاربردهای آن در حل مسائل پیچیده دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع ، بهره وری و کیفیت
- کد COI اختصاصی: IPQCONF14_021
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 97
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی صنایع
دانشجوی دکتری مهندسی صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
چکیده
در دنیای پیچیده و پویای امروزی مسائل بهینه سازی به یکی از چالشهای اساسی در علوم کامپیوتر مهندسی و سایر رشته های مرتبط تبدیل شده است. این مسائل از بهینه سازی فرآیندهای صنعتی تا بهینه سازی شبکه های ارتباطی و حتی طراحی سیستم های هوش مصنوعی را شامل میشوند. الگوریتم های فرا ابتکاری به عنوان مجموعه ای از روشها و تکنیک ها برای حل این مسائل به ویژه مسائل با قضای جستجوی بسیار بزرگ و غیر خطی، ظهور کرده اند. الگوریتم های فرا ابتکاری با الهام از فرآیندهای طبیعی به جستجوی را محلهای بهینه در فضای بزرگ و پیچیده می پردازند. این الگوریتم ها به دلیل قابلیت انعطاف پذیری و کارایی در حل مسائل واقعی در سالهای اخیر توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود جلب کرده اند. از جمله این الگوریتم ها میتوان به الگوریتم های ژنتیک بهینه سازی ازدحام ذرات الگوریتم کلونی مورچه ها و الگوریتم شبیه سازی تبرید اشاره کرد. این مقاله با هدف مرور الگوریتم های فراابتکاری و بررسی کاربردها مزایا و معایب آنها در زمینه های مختلف تحقیقاتی و صنعتی ارائه میشود. همچنین چالشها و مسیرهای آینده پژوهش در این حوزه مطرح خواهند شد. با نگاهی جامع به الگوریتم های فراابتکاری این مقاله سعی دارد به درک عمیق تری از تاثیر این تکنیک ها بر حل مسائل بهینه سازی و بهبود کارایی فرآیندهای مختلف دست یابد. در این مقاله به مروری بر الگوریتم های فرا ابتکاری و کاربردهای آن در حل مسائل پیچیده پرداخته شده است.کلیدواژه ها
بهینه سازی الگوریتم فرا ابتکاری لجستیک، زنجیره تامین سبزمقالات مرتبط جدید
- نهان کاوی صوتی براساس مدل psychoacoustic معکوس شنیداری انسان
- اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی و لجستیک بحران در حملات بیوتروریستی
- بهینه سازی سبد سهام بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از الگوریتم ژنتیک
- بررسی چالش های امنیتی و راهکارهای آن در پایگاه داده های NoSQL و کلان داده ها
- طراحی مدل تخصیص هواپیماها به مسیر جهت حداکثر کردن سود مورد انتظار با در نظر گیری عدم قطعیت در تقاضا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.