بررسی تاثیر دوربین های کنترل سرعت آزادراهی بر سطح ایمنی با استفاده از اثر خطوط ترمز ( مطالعه موردی: آزادراه تهران – قم )

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: فصلنامه جاده، دوره: 33، شماره: 122
  • کد COI اختصاصی: JR_ROAD-33-122_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 63
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن چگینی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشکده عمران، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

علی توکلی کاشانی

دانشیار ، گروه حمل و نقل ، دانشگاه علم و صنعت ایران ، تهران ، ایران

علیرضا سرکاز

استادیار، گروه راه و ترابری و حمل ونقل، دانشکده عمران، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

سرعت بیش از حد، عامل بسیاری از تصادفات است. دولت ها و کشور های مختلف از روش های مختلفی برای حل این مسئله استفاده کردند که مهم ترین آن ها استفاده از دوربین های کنترل سرعت است. اما گاهی دوربین های کنترل سرعت به سبب نداشتن موقعیت مناسب جغرافیایی باعث کاهش سطح ایمنی در راه ها می شوند به این علت که متوسط رانندگان در قبل از دوربین، سرعت بالاتری در مقایسه با هنگامی که به دوربین نزدیک می شوند دارند و برخی از رانندگان نیز دارای سرعتی بالاتر از محدوده سرعت تعیین شده هستند و برای فرار از جریمه، مجبور هستند ترمز کنند و سرعت را کاهش دهند. نتایج نشان داد که اگر دوربین دارای موقعیت جغرافیایی نامناسب از نظر شیب، وضعیت قوس و فاصله دید باشد سبب می شود که رانندگان در وضعیت نامناسب با دوربین روبرو شده و اقدام به ترمز ناگهانی کنند که خود باعث کاهش سطح ایمنی می شود. در اثر اقدام به ترمز ناگهانی، خط ترمز ایجاد می شود که در این تحقیق به بررسی خط ترمز های آزادراه تهران - قم و مخصوصا خط ترمزهایی که در محدوده دوربین های کنترل سرعت هستند پرداخته شد تا اولا روشی جدید برای اندازه گیری سطح ایمنی معرفی شود و ثانیا دوربین هایی که در موقعیت نامناسب هستند شناسایی شوند.

کلیدواژه ها

ترمز ناگهانی , خط ترمز , دوربین های کنترل سرعت , سرعت , ایمنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.