مقایسه ی عملکرد آسفالت تهیه شده با مصالح سنگی طبیعی و سنگدانه مصنوعی سرباره باطله مسی
- سال انتشار: 1404
- محل انتشار: فصلنامه جاده، دوره: 33، شماره: 122
- کد COI اختصاصی: JR_ROAD-33-122_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 81
نویسندگان
دانشجوی دکتری، دانشکده فنی و مهندسی معدن، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق، یزد، ایران
دانشیار، دانشکده فنی و مهندسی متالوژی و معدن، دانشگاه یزد، یزد، ایران
استادیار، دانشکده فنی و مهندسی معدن، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق، یزد، ایران
استادیار، دانشکده فنی و مهندسی متالوژی و معدن، دانشگاه یزد، یزد، ایران
چکیده
سرباره ها، محصول جانبی تولید کارخانه های آهن و فولاد هستند که اغلب به صورت دپو های بزرگ در اطراف این کارخانه ها انباشته می شوند. در طول سال ها تحقیقات گسترده ای در سطح جهان جهت مصرف این ماده انجام و زمینه-های متعددی برای این منظور پیشنهادشده است که یکی از آن ها استفاده از سرباره به عنوان مصالح سنگی در تولید آسفالت است. ازاین رو این تحقیق به منظور مقایسه ی عملکرد آسفالت تهیه شده با مصالح سنگی طبیعی و سرباره باطله مسی انجام شده است که تاکنون مطالعه ی دقیقی در این خصوص انجام نشده است. بدین منظور با ۸ نوع مصالح سنگی طبیعی و سرباره باطله مسی نمونه های آسفالتی تهیه شد. سپس بر روی نمونه های آسفالتی تهیه شده، آزمایش های مقاومت مارشال و مقاومت لغزندگی انجام شد و با استفاده از نرم افزار SPSS عملکرد روسازی تهیه شده با مصالح طبیعی و مصنوعی موردبررسی قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان می دهد که به ترتیب مقاومت مارشال، نسبت مارشال و مقدار BPN نمونه های آسفالتی تهیه شده با سرباره مس ۲۶، ۳۳ و ۵/۳ درصد از مقدار میانگین نمونه های آسفالت تهیه شده با سنگدانه طبیعی کم تر است و مقدار روانی آن ۶ درصد بیش تر از میانگین روانی نمونه های آسفالت تهیه شده با سنگدانه طبیعی است. علاوه بر این نتایج آزمون T نشان می دهد که بین دو پارامتر مقاومت مارشال و نسبت مارشال آسفالت تهیه شده با مصالح سنگی مصنوعی و طبیعی اختلاف معناداری وجود دارد؛ اما بین پارامترهای روانی و BPN آسفالت تهیه شده با مصالح سنگی مصنوعی و طبیعی اختلاف معناداری وجود ندارد.کلیدواژه ها
روسازی راه, سرباره باطله, سرباره مسی, سنگدانه مصنوعی, مصالح سنگی طبیعیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.