تحلیل قوم نگارانه عوامل بازدارنده در مشارکت ورزشی بانوان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت دانش در ورزش، دوره: 4، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_KMSJ-4-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 110
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه کردی گودرزی

دانشگاه آزاد اسلامی تهران جنوب

طیبه زرگر

گروه مدیریت ورزشی، واحد تهران جنوب ،دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران

بهرام قدیمی

دانشیار گروه جامعه شناسی، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

حسن قاسمعلیپور

استادیار گروه مدیریت ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران

چکیده

< p> هدف: هدف از این پژوهش تحلیل قوم نگارانه عوامل بازدارنده در مشارکت ورزشی بانوان با استفاده از نظریه داده بنیاد (رویکرد گلیزر) است. روش شناسی: روش پژوهش حاضر کیفی و از نوع اکتشافی است. جامعه آماری شامل اساتید دانشگاه و صاحب نظران بودند. رشته تحصیلی و داشتن تالیفات علمی مرتبط با موضوع، دارا بودن سمت های مدیریتی و تجارب اجرایی در حوزه جامعه شناسی ورزشی و ورزش بانوان از جمله شاخص¬های انتخاب لیست اولیه صاحب¬نظران بود. روش نمونه¬گیری به صورت نمونه گیری غیر احتمالی، با انتخاب هدفمند و با حداکثر تنوع یا ناهمگونی استفاده شد. اندازه نمونه در این پژوهش بر مبنای شاخص اشباع نظری برابر با ۱۶ نفر بود. ابزار اندازه¬گیری مصاحبه باز بود و بر مبنای سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزنینشی که کمک نرم¬افزار Maxqda نسخه ۱۲ تحلیل شد. یافته ها: بر مبنای تحلیل داده¬ها ۸۲ مفهوم اولیه، ۷ مقوله اصلی شناسایی شد. سپس ۷ قضیه نظری براساس مدل پارادایمی نظریه داده بنیاد(رویکرد گلیزر) برای عوامل بازدارنده مشارکت ورزشی بانوان با رویکرد تحلیل جامعه شناختی مطرح شد. شاخص های شناسایی شده شامل عوامل بازدارنده فرهنگی، عوامل بازدارنده اجتماعی، عوامل بازدارنده اقتصادی و مالی، عوامل بازدارنده نیروی انسانی، نگرش خانوادها، امکانات و تجهیزات و تبلیغات و رسانه بود. نتیجه گیری: در نهایت می¬توان بیان کرد که عوامل شناسایی شده می¬تواند به عنوان بستری مناسب در جهت رفع عوامل بازدارندهبرای مشترکت ورزشی بانوان باشد.< /p>

کلیدواژه ها

عوامل بازدارنده، مشارکت ورزشی، قوم نگاری.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.