مقایسه کاربرد علف کش های شیمیایی مختلف بروی تراکم و وزن خشکعلف های هرز مزارع ذرت دانه ایZea mays

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی توسعه پایدارکشاورزی ومحیط زیست سالم
  • کد COI اختصاصی: SADHE02_154
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 653
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیرین علیپور

کارشناس ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز ،مدرس گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور شهرستان رامشیر.

فاطمه شیرزادی

کارشناس ارشد اگرواکولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج.

عمادالدین نجفی

کارشناس ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر.

چکیده

وجود علفهای هرز در سیستم های زراعی کشت ذرت ، همه ساله خسارت قابل توجهی بر کشاورزان تحمیل می کند. به منظوربررسی کنترل شیمیایی علف های هرز ذرت دانه ای در شهرستان رامشیر آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 12تیمار و چهار تکرار در سال 1390 در شهرستان رامشیر صورت گرفت. تیمارها شامل : کاربرد پس رویشی علفکش نیکوسولفورون (کروز) و فورام سولفورون(اکوئیپ) به میزان 1و1/5 و2 لیتر در هکتار، کاربرد پس رویشی علفکش توفوردی+ام سی پی آ، به میزان 1و1/5و2 لیتر در هکتار، کاربرد پیش رویشی علفکش آلاکلر، آترازین و اختلاط آترازین و آلاکلر، به میزان به ترتیب 5 لیتر درهکتار1/5+5 لیتر در هکتار و در نهایت تیمار شاهد عاری و آلوده به علف هرز بودند .نتایج نشان می دهد که دز دو ونیم لیتر در هکتار علف کش کروز برترین تیمار در کاهش تراکم و وزن خشک علف های هرز پهن برگ و باریک برگ مزرعه بود .پس از آن دز 2 لیتر در هکتار کروز توانست به کنترل مطلوبی دست یابد .علف کش اکوئیپ اگرچه با کروز هم خانواده و ازسولفونیل اورهها بوده ولیکن در دز 2/5 و2 لیتر در هکتار عملکرد ضعیف تری نسبت به کروز داشته و کنترل متوسط تا خوبی از علفهای هرز را باعث شد .در کنترل علفهای هرز پهن برگ مزرعه، توفوردی+ام سی پی آ عملکرد بسیار خوبی داشت. آلاکلر در کنترل علفهای هرز باریک برگ مزرعه جزو تیمارهای برتر بود، البته در مجموع گونه های علف های هرز آزمایش، با اختلاط این علف کش با آترازین میتوان به نتایج بهتری دست پیدا کرد

کلیدواژه ها

ذرت ،تراکم علف هرز، وزن خشک علف هرز،آلاکلر،کروز ،اکوئیپ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.