کاربرد سنجش از دور در برآورد شوری خاک در دشت اسدآباد

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی توسعه پایدارکشاورزی ومحیط زیست سالم
  • کد COI اختصاصی: SADHE02_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1242
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا مظهر منش

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی

محسن شکل آبادی

استادیار دانشگاه بوعلی سینا

چکیده

تحقیق حاضر به منظور ارزیابی قابلیت دادههای ماهواره لندست در شناسایی و تفکیک خاکهای شور دشت اسدآباد با استفاده ا زمطالعات صحرایی خاکها صورت گرفت. به علت اینکه عمدهترین کاربری اراضی در دشت اسد آباد کشاورزی می باشد، آگاهی ازشوری خاک و کنترل آن کمک فراوانی به ارتقا کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی در این دشت میکند. وسعت منطقه 32000 هکتار واقع در شمال غربی استان همدان و همجوار با استان کرمانشاه است که حدود 9800 هکتار از اراضی دشت در حال حاضر مبتلا به شوری است. تفکیک سطوح مختلف خاک های شور به وسیله دو سری اطلاعات داده های رقومی ماهواره لندست 5 و 7 و همراه با مطالعات زمینی به کمک بررسی باندهای مختلف سنجنده هایETM+ و TM و بررسی شاخص های متفاوت شوری خاک و پوشش گیاهی انجام شد. طبقه بندی تصاویر با استفاده از روش طبقه بندی نظارت شده همراه با مطالعات صحرایی صورت گرفت. تصاویر با کمک نرمافزار ایلویس آنالیز شده و به صورت نقشههای شوری و جداول دقت موفقیت نقشهها در دو مقطع زمانی ارایه گردید. نتایج نشان داد که بهترین شاخص در تصاویر سال 1990 شاخصOLSبا مقدار 72 % و در تصلویر سال 20 شاخصSI1 با مقدار 70 % بوده است. نتایج نشان داد در خاکهای شور ویژگیهای طیفی به مقدار زیاد وابسته به شرایط رطوبتی است. هر چه خاک بیشتر رطوبتش را از دست دهد، رسوب کریستالهای نمک در سطح خاک بیشتر شده لذا انعکاس کاهش انعکاس سطحی هم افزایش مییابد و برعکس افزایش رطوبت خاک موجب انحلال املاح و نهایتا طیفی خاک و تیرهتر شدن می - شود.

کلیدواژه ها

شوری، سنجش از دور، تصاویر ماهوارهای لندست، طبقهبندی نظارت شده، اسدآباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.