مقایسه استرس ادراک شده و نظم جویی هیجانی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ و غیر دیابتی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس ملی حقوق، علوم اجتماعی و انسانی، روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: HSPC19_209
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 64
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا تحویلیان

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی تفاوت استرس ادراک شده و نظم جویی هیجانی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ و غیر دیابتی بوده است، روش پژوهش حاضر از نوع کاربردی و از جنس علی مقایسه ای بوده است، جامعه آماری پژوهش را کلیه مراجعه کنندگان کلینیک دیابت آبشار شهر مشهد تشکیل داده اند، حجم نمونه ۸۲ نفر مدنظر قرار گرفت که در نهایت نمونه آماری را دو گروه ۴۱ نفر بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ و افراد غیر دیابتی تشکیل دادند. نمونه گیری در پژوهش حاضر به صورت در دسترس انجام گرفت و سوالات دو پرسشنامه استرس ادراک شده کوهن(۱۹۸۳) و نظم جویی هیجان گروس و جان(۲۰۰۶) در داخل وبسایت به صورت آنلاین طراحی گردید که پس از توضیح درباره اهداف پژوهش آزمودنی ها به صورت داوطلبانه به آن پاسخ دادند، که در نهایت داده ها پس از جمع آوری به منظور آزمون فرضیه های این پژوهش با استفاده از نسخه ۲۶ نرم افزار آماری SPSS و آزمون T گروه های مستقل مورد تجزیه تحلیل قرار گرفته است. نتیجه آزمون نشان داد که در استرس ادراک شده و نظم جویی هیجان بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ و غیر دیابتی تفاوت معنی داری وجود دارد(P< ۰.۰۵)، بنابراین با توجه به میانگین گروه ها می توان گفت استرس ادراک شده در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ به صورت معنی داری از افراد غیر دیابتی بیشتر و نظم جویی هیجان در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ به صورت معنی داری از افراد غیر دیابتی کمتر است.

کلیدواژه ها

استرس ادراک شده، نظم جویی هیجانی، در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.