مطالعه تطبیقی حقوق خصوصی در قراردادهای مشارکت عمومی-خصوص ی (PPP ) در شهرداری ها

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی وکالت، حقوق و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: RIGHTSCONF04_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 129
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا شاهی رو

دانش آموخته کارشناسی ارشد- حقوق خصوصی (مسئول)

چکیده

قراردادهای مشارکت عمومی-خصوصی (PPP) به عنوان یک ابزار موثر برای تامین منابع مالی و فنی پروژه های شهری در بسیاری از کشورهای دنیا، به ویژه در پروژه های زیرساختی و خدمات عمومی، شناخته می شوند. این نوع قراردادها به ویژه در شهرداری ها به عنوان یکی از راهکارهای اصلی برای ارتقاء خدمات شهری و کاهش هزینه های عمومی استفاده می شود. با وجود این، در بسیاری از موارد، قراردادهای PPP با چالش های حقوقی و اجرایی متعددی روبه رو هستند که می تواند بر موفقیت این مدل تاثیر بگذارد. در این مقاله، تالش شده است تا با استفاده از یک مطالعه تطبیقی حقوقی، مسائل و چالش های حقوقی موجود در قراردادهای PPP در شهرداری ها، به ویژه در ایران، بررسی و تحلیل شود. در این تحقیق، ضمن تحلیل تطبیقی قراردادهای PPP در کشورهای مختلف، نقاط قوت و ضعف این قراردادها در شهرداری ها شناسایی و بررسی شده اند. از جمله این چالش ها می توان به مشکلات در تنظیم دقیق مقررات حقوقی، شفافیت پایین در فرآیندهای انتخاب پیمانکار، تقسیم ناعادلانه مسئولیت ها و مسائل مربوط به حل و فصل اختلافات اشاره کرد. همچنین، در این مقاله به تحلیل و بررسی چارچوب های قانونی قراردادهای PPP و چگونگی تطابق آن ها با حقوق خصوصی پرداخته شده است. به منظور ارائه راهکارهای عملی، توصیه هایی برای بهبود چارچوب قانونی و اجرایی این قراردادها در شهرداری ها ارائه شده است تا از این طریق بتوان از پتانسیل باالی این قراردادها به طور موثرتر استفاده کرد. این تحقیق با بررسی تطبیقی و مستندات قانونی و حقوقی داخلی و بین المللی، به دنبال فراهم آوردن پیش زمینه ای مناسب برای بهبود قوانین و مقررات قراردادهای PPP در شهرداری ها است.

کلیدواژه ها

قراردادهای مشارکت عمومی-خصوصی (PPP), شهرداری ها, حقوق خصوصی, تعهدات و مسئولیت ها, مطالعه تطبیقی, مدل های قانونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.