تجارت الکترونیک: چالش های حقوقی تجارت الکترونیک و مقررات حاکم بر آن
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی وکالت، حقوق و علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: RIGHTSCONF04_077
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 111
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد حقوق خصوصی
چکیده
تجارت الکترونیک در ایران با وجود رشد چشمگیر، با چالش های متعددی روبرو است که از جمله آن ها می توان به زیرساخت های فنی ناکافی مثل سرعت پایین اینترنت، محدودیت دسترسی به خدمات پرداخت بین المللی و عدم وجود زیرساخت های پرداخت الکترونیکی گسترده، قوانین و مقررات مبهم و ناقص، مسائل امنیتی و عدم اعتماد کافی مصرف کنندگان اشاره کرد. با این حال، این حوزه فرصت های بسیاری را نیز برای رشد اقتصادی و توسعه کسب وکارها فراهم می کند. فرصت هایی مانند بازار بزرگی مثل ایران که دارای جمعیت جوان و رو به رشدی با دسترسی به اینترنت است که پتانسیل بالایی برای رشد تجارت الکترونیک دارد، کاهش هزینه ها و حذف واسطه ها از فرصت های بالقوه این حوزه است که تاثیر زیادی در کاهش هزینه های عملیاتی دارد و در نتیجه می تواند به کاهش قیمت محصولات و خدمات کمک کند. با استفاده از فرصت های این حوزه مصرف کنندگان دسترسی آسان به محصولات و خدمات دارند و می توانند به راحتی به طیف وسیعی از محصولات و خدمات دسترسی پیدا کنند. البته راهکارهایی مثل سرمایه گذاری در توسعه زیرساخت های ارتباطی و پرداخت الکترونیکی، تدوین قوانین جامع و شفاف، افزایش امنیت، ترویج فرهنگ استفاده از تجارت الکترونیک، حمایت از کسب و کارهای کوچک و متوسط برای ورود به بازار تجارت الکترونیک می تواند کمک شایانی به عبور از چالش های آن کند.کلیدواژه ها
قرار داد الکترونیکی, امضاهای دیجیتال, حفاظت از داده های شخصی, امنیت سایبری, حقوق مصرف کنندهمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.