بررسی فقهی و حقوقی قلمرو اختیارات متولی در وقف
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی وکالت، حقوق و علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: RIGHTSCONF04_069
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 83
نویسندگان
سطح چهار فقه و اصول حوزه قم
چکیده
مساله وقف از جایگاه رفیعی در فقه اسلامی و به تبع آن در قوانین موضوعه ایران برخووردار اسوو و بوه ن وین مناسبو پرداختن به ابعاد مختلف آن ضرورت و ان یو دارد. یکی از جوانبی که ع وما در مباحث مربوط به وقف و مال موقوفه مغفول مانده اسو و بیشتر جنبه اجرایی داشته و معطوف به زمان پس از تشریفات مقدماتی وقوف اسو، مساله وظایف و اختیاراتی اسو که در فقه اسلامی و حقوق موضوعه برای متولی در نظر گرفته شده اسو. طبیعتا وظایفی نظیر اداره مال موقوفه، نگهداری و تقسیم منافع و عایدات، نظارت بر ع لکردنا و اختیاراتی نظیر تعلق گرفتن حق الزح ه، مصرف عایدات، اجاره دادن مال موقوفه و موارد مشابه دیگر از ج له موارد قابل مطالعه خواند بود. اصوال حوزه اختیارات و وظایف متولی از مسایل چالشی اسو کوه ا حکوا و آاوار فراوانوی را از منظور حقوقی دربرمی گیرد، شرایط و نحوه انتخاب متولی در متون فقهی و به تبع آن در حقوق موضووعه معوین شوده اسو و آنها برای احراز س و نظارت یا تولیو باید دارای ویژگی نوایی ع وومی و اختصاصوی باشوند. اصووال ایون ویژگی نا از منابعی اعم از قانون، فقه، قرارداد وقف و ... به دسو می آید، وظوایف متوولی در قبوال واقوف و موال موقوفه نیز در قوانین و متون فقهی قابل بررسی اسو و از تحقق بخشیدن به انداف واقف تا جلوگیری از تخریب و سوءاستفاده از مال وقفی را شامل می شود، حوزه ع ل و اختیارات آنها نیز تابع نظر واقف اسو وگرنه منتهی به مسئولیو مدنی و کیفری برای متولی خواند بود.کلیدواژه ها
وقف, متولی, اختیارات, وظایف, مسئولیو مدنیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.