بر همکنش کشت مرکبات و چای در شمال ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی توسعه پایدارکشاورزی ومحیط زیست سالم
  • کد COI اختصاصی: SADHE02_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 920
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد رفعت

اعضای هیات علمی موسسه تحقیقات مرکبات کشور

سیروس نعمت الهی ثانی

اعضا هیات علمی موسسه تحقیقات مرکبات کشور

سمانه راهب

محقق موسسه تحقیقات مرکبات

حمیدرضا قلی پور

محقق موسسه تحقیقات مرکبات

چکیده

چای از گیاهان دائمی و همیشه سبز از خانوادهTeacea که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری توام با رطوبت وبارندگی مناسب در خاکهای اغلب اسیدی رشد میکند. باغهای چای بطور انحصاری در شمال کشوروجود دارد و سطحزیر کشت آن به طول حدود 203 کیلومتر مربع و به عرض 900 کیلومتر مربع بطور پراکنده گسترده شده است. مرکبات ازخانواده روتاسهRutaceaeبوده که در شمال کشور در دامنه و دشت با سطحی بالغ بر 100 هزار هکتار بوده، و از گیاهان همیشه سبز و دائمی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری و در خاکهای اسیدی قابل کشت و پرورش می باشد. گاهاً در بعضی از باغها در مناطق کوهپایهای مربوط به استانهای گیلان و مازندران کشت مخلوط همراه بوته چای، نهال مرکبات دیده می شود، که توسط باغداران به منظور حداکثر بهره برداری در واحد سطح استفاده میشود. این مسئله موجب کاهش کمیت و کیفیت در تولید شده و باعث کاهش در آمد باغدار می گردد. از طرفی محیط زیست سالم و توسعه پایدار کشاورزی رابطه تنگاتنگی با شرایط ایجاد شده توسط انسان دارد که گاها استفاده از سموم شیمیایی در کاهش زیان اقتصادی آفات خسارت زا مانند شتهها و شپشکها و حلزون ها باعث کاهش کمی و کیفی تولید شده و همزمان با عرضهمحصولات به بازار فروش ومصرف آنها توسط انسان از بعد مادی و جسمانی خطراتی را به دنبال خواهد داشت. به همینمنظور این تحقیق در دامنه های جنوبی بحر خزر، شامل مناطقی از گیلان ومازندران به صورت میدانی، مشاهدهای و کتابخانهای مورد بازدید و بررسی قرار گرفته و به راهکارهای کشت تلفیقی چای و مرکبات در کمیت و کیفیت تولید، بررسی و تجزیه وتحلیل شده است.

کلیدواژه ها

چای - گرمسیری و نیمه گرمسیری- مرکبات- بحر خزر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.