مطالعه تجربی و عددی عوامل موثر بر عملکرد تغلیظ کننده غبار مارپیچ یک کاناله در جداسازی پودر سیاه خطوط انتقال گاز

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مهندسی مکانیک مدرس، دوره: 19، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_MME-19-5_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 46
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سنا جمشیدی فرد

Chemistry Department, Iran University of Science & Technology, Tehran, Iran

منصور شیروانی

Chemistry Department, Iran University of Science & Technology, Tehran, Iran

نورالله کثیری بیدهندی

Chemistry Department, Iran University of Science & Technology, Tehran, Iran

سلمان موحدی راد

Chemistry Department, Iran University of Science & Technology, Tehran, Iran

چکیده

در این مقاله جداسازی ذرات پودر سیاه از هوا توسط تغلیظ کننده غبار مارپیچ یک کاناله به صورت آزمایشگاهی مطالعه شده و با استفاده از شبیه سازی دینامیک سیالات محاسباتی، بازده و افت فشار دستگاه در شرایط عملیاتی مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. سامانه آزمایشگاهی شامل یک کانال مارپیچ با ۲۹ انشعاب جریان رقیق خروجی و دو مکنده در خروجی های آن بوده که امکان آزمون در شرایط دبی ورودی بالا فراهم شده است. در انجام آزمایشات از ذرات پودر سیاه با دانه بندی مشخص استفاده شده است. میانگین اندازه ذرات آن پس از انجام آزمون DLS و پردازش تصاویر SEM، µm ۰/۳۲۷ مشخص شد. شبیه سازی CFD تغلیظ کننده مارپیچ یک کاناله برای جریان هوا- پودر سیاه با نرم افزار FLUENT انجام شده است. برای شبیه سازی اغتشاشات، از مدل اغتشاش Realizable k-ε به عنوان یک مدل بهینه از نظر دقت و سرعت در شبیه سازی استفاده شده است. برای اعتبارسنجی نتایج شبیه سازی، داده های آزمایشگاهی مورد مقایسه قرار گرفته اند که خطایی حدود ۵/۲% را نشان می دهد. برای بررسی تاثیر شرایط عملیاتی سیستم، دبی های جرمی هوای ورودی و کسر جرمیهای جامد مختلف مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج نشان دادد که با افزایش دبی به اندازه ۵۸% بازده شبیه سازی ۴/۱% افزایش پیدا می کند. همچنین با افزایش کسر جرمی جامد از ۷ به ۲۰%، بازده تغییر محسوسی نداشت.

کلیدواژه ها

Helical Dust-concentrator, Simulation, Separation Efficiency, Pressure Drop, تغلیظ کننده غبار مارپیچ, شبیه سازی, بازده جداسازی, افت فشار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.