ساخت وبررسی تأثیر دما و اتمسفر برلعاب زرین فام با هدف یافتن دمای بهینه و شرایط احیای مناسب

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: ششمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC06_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1950
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین قصاعی

دانشگاه علم و صنعت ایران دانشکده مواد و متالوژی

حمیدرضا رضایی

دانشگاه علم و صنعت ایران دانشکده مواد و متالوژی

آزاده شمس

دانشگاه علم و صنعت ایران دانشکده مواد و متالوژی

چکیده

استفاده از لعاب های زری ن فام از قرن ششم هجری به بعد در ک ارگاه های سرامیک سنتی ایران متداول گردی د . با توجه به غیر فعال شدن این فعالیت هنری و عدم آگاهی از رو ند تولید آن اندیشه ساخت لعاب زری ن فام قوت گرفت . چون میزان دما و مدت و شدت احیا سه پارامتر مهم در بروز پدیده زرین فام می باشند ، یافتن شرای ط مطلوب مست لزم استخراج دمای بهینه و احیای مناسب است . در پروژه حاضر اقدام به تهیه یک لعاب پایه مناسب زرین فام مینای ی گردید . چون لعاب پایه مناسب باید اپک باشد ، به کمک اپک کننده های متداول در صنعت سرامیک - اکسید قلع و اکسید زیرکونی وم - تلاش به اپک کردن لعاب پایه گردید . نتیجه مطلوب تر را اکسی د قلع به ارمغان آورد . چون بررسی پارامترهای موثر در تشکیل لایه زری ن فام مورد توجه بود ، دو ترکیب لایه مینایی انتخاب و آن ها در شرایط مختلف دمایی و احی ایی مورد بررسی قرار گرفتند . برای فراهم کردن امکان تغییرات در زمان و دما وسیله مناسب کوره گرادی ان تشخیص داده شد . نتایج بررسی نش ان داد که لعاب با اپک کننده اکسید قلع و مینا های حاوی ترکیبات نقره و مس همچنین ترکیبات بی سموت و نقره در محدوده دمایی 500-600 درجه سلسیوس و زمان احیای 150 دقیقه لایه های زرین فام بهتری را ارایه می دهند

کلیدواژه ها

زرین فام مینایی ، احیا ، اکسید قلع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.