نقش مدیریت کلاس درس در آموزش وپرورش
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی جامعه شناسی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش با رویکرد نگاهی به آینده
- کد COI اختصاصی: SEDCONF02_1405
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 77
نویسندگان
کارشناسی ارشد دانشگاه علوم قرآن و حدیث اشرفی اصفهانی
کارشناسی علوم اجتماعی دانشگاه فرهنگیان
کارشناسی تکنولوژی مکانیک خودرو دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام
کارشناسی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه ملی روزانه دانشگاه ارومیه
چکیده
نیاز به آموزش از نیازهای مهم و ضروری بشر بوده و هست و مدارس نقش حیاتی درپاسخ گویی به این نیاز دارند. یکی از مهم ترین عوامل موثر بر یادگیری ، محیط کلاس است .معلمان باید از موانع و مشکلات آموزشی در محیط کلاس جلوگیری نمایند و بتوانند یک محیط شاد و خلاق برای یادگیری و تعامل اجتماعی فراهم نمایند. آنان باید مشخص کنند که چگونه در کلاس راهنمایی هایی را ارائه دهند و از اطلاعات چگونه استفاده کنند. در کلاس برای بهینه سازی استفاده از زمان ، جهت یادگیری دانش آموزان باید از بین تعداد بسیار زیادی از راهبردهای آموزشی و مدیریتی ، راهبردهایی را انتخاب کرد که بتواند بهتر به نتیجه برسد.از جمله نتایجی که می توان به دست آورد این است که نمی توان جهت مدیریت کلاس به طور صریح و روشن فرمول هایی ارائه داد و به کارگرفت و سریع به نتیجه رسید، بلکه باید متناسب با فضا و جو کلاس و محتوای آموزشی و منابع و وسایل آموزشی و شرایط اجتماعی ، اقتصادی ، جغرافیایی و...دانش آموزان کلاس از راه کارهای مختلفی جهت مدیریت کلاس استفاده کرد و به این موضوع مهم توجه نمود که سعی شود از بروز مشکلات در کلاس تا حد امکان پیش گیری گردد و مدیریت کلاس را معادل مفاهیم انضباط یا تدریس صرف ندانست .ایجاد نظم و هماهنگی ، شرط لازم تدریس موفق است . اداره ی کلاسی کارآمد وموثر یگانه راهی است که به آموزش و یادگیری کارساز و موثر ختم می شود. ایجادنظم و هماهنگی شرط لازم یک آموزش سودمند است ، ولی کافی نیست .در پایان ، شایان ذکر است که تمام مطالبی که در این مقاله مطرح شد به این منظوربود که معلمان محیط شاد و فعال و خلاقی را برای آموزش فراهم نمایند و برای کنترل کلاس و هم چنین افزایش یادگیری باید از روش آموزش مناسب استفاده کرد. معیارنهایی در هر کار آموزشی ، موفقیت دانش آموزان است . پس باید محیط کلاس را به یک محیط جالب ، مثبت و جذاب تبدیل کرد. البته اگر آموزش اثربخشی در کار نباشد، هیچ یک از مهارت های مدیریت کلاس به جایی نخواهد رسید ولی این مطلب به این معنی نیست که آموزش مناسب به واقع از بروز همه ی مشکلات مربوط به مدیریت کلاس پیشگیری خواهد کرد. حتی معلمان با تجربه و با کارایی بالا نیز باید راهبردهای مناسب مدیریت کلاس را بدانند تا در جریان > یادگیری < وقفه و خللی ایجاد نگردد.کلیدواژه ها
مدیریت،کلاس،درس،دانش آموز،یادگیریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.