خصوصیات یک آموزگار چند پایه تمام عیار
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش ملی مهارت های معلمی
- کد COI اختصاصی: KHZCONF01_398
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 91
نویسندگان
دانشگاه فرهنگیان، اداره آموزش و پرورش شهرستان شادگان، دبستان اندیشه
دانشگاه فرهنگیان، اداره آموزش و پرورش شهرستان شادگان، دبستان اندیشه
دانشگاه فرهنگیان، اداره آموزش و پرورش شهرستان شادگان، دبستان دهخدا
چکیده
با توجه به گسترش مدارس روستایی و مناطق کم جمعیت، کلاسهای چندپایه به عنوان یک ضرورت آموزشی مطرح شده اند. این نوع کلاسها با توجه به تنوع سنی و سطح تحصیلی دانش آموزان، نیازمند معلمان متخصص و با توانمندی های ویژه ای هستند. مطالعات پیشین نشان می دهند که بسیاری از معلمان چندپایه با چالش هایی همچون مدیریت زمان، طراحی برنامه های آموزشی متنوع، برقراری ارتباط موثر با دانش آموزان در سطوح مختلف و ارزیابی یادگیری آن ها مواجه هستند. نظرات کارشناسان نیز بر اهمیت نقش معلم در موفقیت این نوع کلاسها تاکید دارند و فقدان معلمان با صالحیت را یکی از موانع اصلی در ارتقای کیفیت آموزش در این مدارس می دانند. هدف اصلی این پژوهش، شناسایی و تبیین خصوصیات یک آموزگار چندپایه تمام عیار است. به عبارت دیگر، این پژوهش در پی پاسخ به این سوال است که چه ویژگی ها و توانمندی هایی برای موفقیت یک معلم در کلاسهای چندپایه ضروری است. در این پژوهش از روش ترکیبی شامل مطالعه اسنادی و میدانی استفاده شده است. در بخش مطالعه اسنادی، با بررسی منابع کتابخانه ای، کتب علمی و مقالات معتبر، به شناسایی ویژگی های عمومی یک معلم موفق پرداخته شده است. سپس با انجام مصاحبه های نیمه ساخت یافته با تعدادی از معلمان موفق کلاسهای چندپایه، به بررسی عمیقتر این ویژگی ها در بستر کلاسهای چندپایه پرداخته شده است. یافته های این پژوهش نشان می دهد که یک آموزگار چندپایه تمام عیار عالوه بر دانش تخصصی در زمینه های مختلف آموزشی، باید دارای مهارت های ارتباطی قوی، توانایی مدیریت کلاس، خلاقیت و نوآوری، انعطاف پذیری، صبر و حوصله و توانایی برقراری ارتباط موثر با دانش آموزان در سطوح مختلف باشد. همچنین، داشتن دانش روانشناسی رشد و شناخت تفاوت های فردی دانش آموزان، از دیگر ویژگی های مهم یک معلم موفق در این حوزه است. در نهایت، می توان نتیجه گرفت که تربیت معلمان متخصص و توانمند برای کلاسهای چندپایه، نیازمند برنامه های آموزشی ویژه و حمایت های الزم از سوی مسئولین آموزشی است. با شناسایی و تقویت این ویژگی ها در معلمان، می توان به بهبود کیفیت آموزش در کلاسهای چندپایه و افزایش موفقیت تحصیلی دانش آموزان کمک شایانی کرد.کلیدواژه ها
آموزگار, چند پایه, مدارس روستاییمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.