تبیین ضرورت توجه به ساحت سیاسی و اجتماعی و نقش خانواده در تعالی اهداف تربیتی ساحت سیاسی و اجتماعی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین همایش ملی تحکیم و تعالی بنیان خانواده
  • کد COI اختصاصی: CCCSI03_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 62
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده زهرا حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه آموزش وپرورش، دانشگاه پیام نور تهران جنوب، معلم ایران

مهدی محمودی

استادیار رشته علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور تهران واحد جنوب

محسن امیدی

کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه آموزش وپرورش، دانشگاه پیام نور، دانشگاه اراک، معلم مقطع ابتدایی

چکیده

عرصه تعلیم و تربیت از مهم ترین زیرساخت های تعالی همه جانبه کشور و ابزار جدی برای ارتقای سرمایه انسانی شایسته در عرصه های مختلف است. تعلیم و تربیت از مهم ترین ارکان یک نظام اجتماعی است که جامعه را به عقاید و اهداف سیاسی و اجتماعی خود اصول و راهبردهایی برای آن تربیت می کند و خانواده بعنوان اولین نهاد آموزشی که در مسیر تربیت نقش سترگی دارد باید در تحقق این اهداف همواره یاریگر سایر نهادهای تربیتی باشد. لازمه زندگی در اجتماع، داشتن آمادگی روانی، برخورداری از مهارت های اجتماعی، اقتصادی سازی و قدرت سازگاری اجتماعی است. خانواده از ارکان اصلی جامعه، هسته سخت جامعه، حافظ ارزش ها و مناسبات اجتماعی، مستحکم کننده مبدا شهروندسازی، مبدا ظهور عواطف، مهد پرورش تفکر و اخلاق و تعالی انسانی به حساب آورد. هدف این پژوهش با استفاده از روش کیفی و مطالعه متون و اسناد موجود و سند تحول بنیادین سعی نموده است در ابتدای ساحت های تربیت اجتماعی و سیاسی را مورد بررسی قرار دهد. یافته های پژوهش نشان می دهد که سند تحول به عنوان سند مادر قانون نظام تربیت اجتماعی و سیاسی در مدارس اجرا می شود و با مفاهیم و اعتبارات تکیه دارد و آنچه در مدارس اجرا می گردد با اصول تعریف شده در حاشیه دارد و ظاهرا سند تحول بنیادین در برخی قسمت های اجرایی و عملیاتی نیاز به زیرساخت ها و بازنگری و اجرایی دقیق تر است که اجرای اصول و مفاهیم بنیادین را به زیربنایی شدن رهنمون سازد.

کلیدواژه ها

خانواده, تربیت ساحت اجتماعی-سیاسی, سند تحول بنیادین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.