بررسی وضعیت بدن برنج کار آن ( پوسچر) منطقه بابل کنار شهرستان بابل با روش OWAS
- سال انتشار: 1383
- محل انتشار: چهارمین همایش سراسری بهداشت حرفه ای ایران
- کد COI اختصاصی: NCOHS04_065
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 799
نویسندگان
کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت شهرستان بهشهر
عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران
عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران
چکیده
شغل برنج کاری دارای حرکات عضلانی پویا و ایستا بود، وضعیت نامناسب بدن هنگام فعالیتهای مختلف برنج کاری به مقدار زیاد و اعمال نیرو، مشاهده شده است که خود باعث عوارض عضلانی - اسکلتی، خستگی و حتی بیماریهای ناشی از کار میشوند. شده برنج کار آن تا پایان نشا گیری به سه مرحله صاف کردن، مرزبندی و نشا کاری تقسیمبندی نمود که از نظر نوع وظایف به متفاوت هستند البته شباهتهایی دارد این تحقیق در منطقه بابل کنار شهرستان بابل انجام شد. برای تعیین پوسچرهای برنج کار آن در این تحقیق از روش مشاهده ای OWAS استفاده نمودم. با روش OWAS در هر سه مرحله صاف کردم، مرزبندی و نشا کاری به طور جداگانه 100 نفر از برنج خاراند، هر کدام به مدت نیم ساعت مورد مشاهده قرار گرفتند و برای هر برنج کار در مدت نیم ساعت مشاهده، تعداد 180 پوسچر کدگذاری و ثبت شده است. در این تحقیق برای جمعآوری صحیح نمونه (مشاهده پوسچر و ثبت کدها ) وسایل 30 مورد استفاده قرار گرفتن: 1- کاربری سفته کدهای مشاهده شده به تعداد سد بلکه 2- تصویری از پوسچرها با کدگذاری وضعیت پشت، بازوها و پاها 3- زمان سنج ساده 4- مداد و پا کند 5- دوربین فیلمبرداری در تهیه فیلم 6- دوربین عکاسی و فیلمبرداری برای تهیه فیلم و عکسهای مورد نیاز نتایج و یافتههای این تحقیق نشان میدهد که در مجموع سه مرحله صاف کردم، مرزبندی و نشا کاری 33 نوع پوسچر مختلف مشاهده و ضبط شد. بیشترین پوسچر مشاهده شده مربوط به کد 2٬141 (کمر در وضعیت حمید، هر دو بازو پایینتر از سطح شانه، هر دو به حمید و نیرو اعمال شده کمتر از 10 کیلوگرم) بود که حدود 9/91 در صد گل مشاهدات را به خود اختصاص داد. همچنین پس از بررسی پوسچرهای ثبتشده حدود 13/54 در صد پوسچرها در گروه عملیاتی یک، 28/34 در صد در گروه عملیاتی دو، 33/16 در صد در گروه عملیاتی سه، 24/96 در صد در گروه عملی که چهار قرار داشتهاند. پوسچرهای با مشاهده شده در مجموع سه مرحله صاف کردم، مرزبندی و نشا کاری نشان داد که تعداد 30 دی یزد پوسچرهای مشاهده شده ضعیف و نامناسب میباشند. پوسچرای نامناسب (بد) در محل صاف کردن و مرزبندی با تسطیح اراضی به مقدار بسیار زیادی کاهش مییابد و با آموزش نحوه انجام صحیح کار در هر سه مرحله برنج کاری به مقدار زیادی باعث حذف پوسچرهای نامناسب میشود برای نمونه، با آموزش، بسیاریاز پوسچرهای کمر با کد چهار را میتوان به کد دو تبدیل کنیم.کلیدواژه ها
OWAS ، برنج کاری، پوسچرمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.