بررسی رابطه شکایات اسکلتی - عضلانی با وضعیت بدنی استرسزا در کارگران خط مونتاژ یک کارخانه خودروسازی
- سال انتشار: 1383
- محل انتشار: چهارمین همایش سراسری بهداشت حرفه ای ایران
- کد COI اختصاصی: NCOHS04_060
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 745
نویسندگان
استادیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
استادیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
کارشناس بهداشت حرفه ای
کارشناس بهداشت حرفه ای
چکیده
مزیتهای بدنی استرسزا به طور شایع در کارخانجات خودروسازی دیده میشوند. منابع و متون علمی معتبر بر نقش این وضعیت حاد در بیماریزایی ضایعات اسکلتی - عضلانی تأکید دارد. محققین در این مطالعه به بررسی وضعیتهای استرسزا پرداخت و رابطه اختلالات اسکلتی - عضلانی را با آن سنجیده و. مطالعه به طور مقطعی توصیفی و تحلیلی در دو مرحله برروی 50 نفر از کارگران یک خط مونتاژ انجام شد. نمونه برداری به صورت تصادفی ساده انجام شد. مرحله اول خط مونتاژ یک کارخانه خودروسازی مورد بازدید اولیه قرار گرفت و پس از عکسبرداری از خط مونتاژ و مشاهده کارگران در حین کار، وضعیتهای بدنی با استفاده از سیستم کدگذاری OWAS کدگذاری شد و طبق تعریف کدهای یک و دو به عنوان پیک استرسزا و کدهای سه و چهار استرسزا در نظر گرفته شدند . در لیست وضعیت بدنی براساس وضعیت چمن، بازوها، پاها، نیروی اعمال شده و نوع کار کدگذاری میشود. در مرحله دوم برای تشخیص ضایعات احتمالی اسکلتی - عضلانی از پرسشنامه نوردیک که توسط کارگر و تکمیل گردید استفاده شد. در خاتمه رابطه بین اختلالات سیستم اسکلتی - عضلانی با وضعیت بدنی استرسزا با آزمون مربع کاری سنجیده شد. 82/1 در صد کسانی که وضعیت استرسزا داشتند شکایات اسکلتی - عضلانی را نیز متذکر بودن. (در مقابل 40/9 در صد آنان که وضعیت بین استرسزا داشتند) و مجموعاً 64% این کار نگران شکایات اسکلتی - عضلانی داشتم که با وضعیت بدنی استرسزا مرتبط بودند ( 0/003 = P ). همچنان که متون و مقالات معتبر علمی تأکید مینمایند وضعیت استرسزا در ایجاد شکایت اسکلتی - عضلانی در کارگران مورد مطالعه مؤثر بوده است و میبایست پست کاریه آنان از لحاظ ارگونومیک اصلاح شود.کلیدواژه ها
خط مونتاژ، خودروسازی، شکایات اسکلتی - عضلانی، وضعیت بدنی استرسزامقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.