تجزیه ایمنی شغلی، آتش نشانی با راهکار اختراع سیستم هوشمند واکنش سریع و اثربخش واحدهای امداد و نجات SFIS
- سال انتشار: 1383
- محل انتشار: چهارمین همایش سراسری بهداشت حرفه ای ایران
- کد COI اختصاصی: NCOHS04_056
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1247
نویسندگان
کارشناسی ناپیوسته بهداشت حرفه ای - دانشگاه علوم پزشکی ایران
مدیر گروه بهداشت حرفه ای دانشکده بهداشت و مدیرکل سلامت محیط و کار
چکیده
طبق آمار سازمان آتشنشانی در تهران در سال 81 با متوسط روزانه 18/11 حریق در مجموع 18 هری 570 نفر کشته و زخمی و 63 نفر از مأموران مصدوم شدند و 101/487/067/000 ریال خسارت بر جای گذاشت که نسبت به سال قبل از آن 21/7 در صد رشد داشت. بیاطلاعی از ماهیت هر یک، گازهای سمی، موقعیت مخازن و انفجار آنها، عدم آشنایی با نمای داخلی و خارجی، زمان فروریختن ساختمان ازجمله مواردی است که تحت شرایط متغیر و اغلب ناپایدار سلامتی مأموران را تهدید میکند. همچنین وجود مزاحمت تلفنی، فاصله زمانی رویت هدیه داد، استرس افراد اعلام کننده، جدید و قدیمی بودن نام خیابانها و مسیرهای ترافیکی باعث سردرگمی و اتلاف زمان میشود. این ارزیابی به سفارش دفتر پژوهش سازمان آتشنشانی جهت تعیین مخاطرات و شناسایی عوامل زیان آور fighter-fire ، job safety analysis انجام گرفت و در نهایت پرسنل علاوه بر امتیازهای ( at high risk نسبت از فرماندهی مطلوب عملی و ایمنی بهرهمند شوند. این تحقیق به صورت توصیفی، مقطعی و بنیادی - کاربردی در سه ایستگاه آتش نشانی تهران انجام گرفت. سیستم هوشمند ایمنی send fire information system که در 18 may 2٬003 به شمار اختراع 28٬714 در اداره ثبت شرکتها و مالکیتهای صنعتی به ثبت رسیده است میتواند با نصب آسان و هزینه پایین افراد به دام افتاده در حریق را راهنمایی کرده آب و مطلع ساختن ماموران (در چند ثانیه) از موقعیت، مواد، مخاطرات، گازهای سمی تولید شده کروکی مسیر، .... بدون نیاز به سیمکشی، فرستنده، دستگاه آنالیز و برق سرعت عمل و ایمنی را بالا برد. همچنین احتمال سکته، شوکه شدن، استرس از عوارض روانی و نیز فیزیولوژیکی صدای زنگ اخبار مهین اعلام حریق میباشد. که 95% آن اشاره داشتند در حالی که آتش نشان آن با خطر بالایی از بیماریهای قلبی، عروقی درگیر میباشند پیشنهاد شد با نصب کیت محافظ جریان در سه تا پنج ثانیه اول صدا از شدت پایین به صدای اصلی برسد تا از شوک ضربه کاسته و به کارایی پرسنل اضافه شود. پروژه SFIS در وزارت کشور و کیت محافظ جریان در ستاد عملیات آتشنشانی در دست اقدام میباشد.کلیدواژه ها
اطلاعات، تجزیه ایمنی شغلی، آتشنشانی، SFISمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.