بررسی وضعیت تهویه و میزان غلظت ذرات در کارگاه‌های سنگ بری و سنگ کوبی در استان همدان

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: چهارمین همایش سراسری بهداشت حرفه ای ایران
  • کد COI اختصاصی: NCOHS04_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 793
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت حرفه ای دانشگاه های علوم پزشکی همدان در تهران

بهرامی

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت همدان و رئیس گروه بهداشت حرفه ای

بهزاد فولادی دهقی

دانش کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای دانشگاه های علوم پزشکی همدان در تهران

لیلا ابراهیمی قوام آبادی

واژه کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای دانشگاه و پزشکی همدان تهران

چکیده

در این مطالعه 25 کارگاه سنگ بری و سنگ کوبی مورد بررسی قرار گرفته‌اند که جهت تعیین وضعیت سیستم تهویه و نوع آن از چک لیست تهیه شده در این زمینه استفاده گردید و ثقفی برای تعیین میزان غلظت ذرات سیلیس در هوای سه شاکی کارگر آن در هر یک کارگاه‌ها مطابق با دستورالعمل NIOSH وزیر امور نمونه‌برداری فردی با دبی Lit/Min2 پیتر از جنس PVC و یک مینی سیکلون SKC با رعایت اصول کالیبراسیون در تمام مراحل اندازه‌گیری استفاده گردید. جهت آنالیز اطلاعات حاصل از نرم‌افزار آماری SPSS و جهت نشان دادن تفاوت غلظت ذرات سیلیس در هوای استنشاق در کارگاه‌ها دارای سیستم تهویه و بدون سیستم تهویه از آزمون کروسکال - والیس و جهت تعیین میزان غلظت سیلیس و هوای سر شادی به حد استاندارد از آزمون T عده. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که کل کارگاه‌های مورد بررسی 40 اثر در این سیستم تهویه و 60% فاقد سیستم تهویه می‌باشند که در بین 20 واحد دارای سیستم تهویه 40%، 50 واحد دارای سیستم تهویه عمومی، سه ماه دارای سیستم تهویه موزه‌ای و دو واحد دارای سیستم تهویه موضعی و عمومی بوده است . در بین کارگاه‌های دارای سیستم تهویه و کارگاه‌های فاقد سیستم تهویه تفاوت معنی داری در میزان غلظت ذرات سیلیس در هوای سه شب دیده نشد. و همچنین اندازه‌گیری میزان غلظت ذرات سیلیس و هوای سه شاکی در تمام کارگاه‌ها بالاتر از حد مجاز و یا شده توسط استانداردهای NIOSH,OSHA,ACGIH . با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه مشخص گردید که سیستم‌های تهویه موجب علت نقص در طراحی و نگهداری این سیستم‌ها از کارهای مناسب برخوردار نمی‌باشد. بنابراین سیستم‌ها اثر چندانی در پیشگیری از انتشار آلاینده‌ها به محیط ندارند از طرفی با توجه به ماهیت و نوع پروسه کاری (سنتی) انتشار ذرات جزء لاینفک در این دوره کارگاه می‌باشد که این امر نیاز به طراحی و نصب سیستم‌های تهویه متناسب با فرایند کار را بیشتر نمایان می‌سازد.

کلیدواژه ها

پهنی، ذرات، سنگ کوبی ، همدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.