بررسی وضعیت تهویه و میزان غلظت ذرات در کارگاههای سنگ بری و سنگ کوبی در استان همدان
- سال انتشار: 1383
- محل انتشار: چهارمین همایش سراسری بهداشت حرفه ای ایران
- کد COI اختصاصی: NCOHS04_054
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 853
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت حرفه ای دانشگاه های علوم پزشکی همدان در تهران
عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت همدان و رئیس گروه بهداشت حرفه ای
دانش کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای دانشگاه های علوم پزشکی همدان در تهران
واژه کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای دانشگاه و پزشکی همدان تهران
چکیده
در این مطالعه 25 کارگاه سنگ بری و سنگ کوبی مورد بررسی قرار گرفتهاند که جهت تعیین وضعیت سیستم تهویه و نوع آن از چک لیست تهیه شده در این زمینه استفاده گردید و ثقفی برای تعیین میزان غلظت ذرات سیلیس در هوای سه شاکی کارگر آن در هر یک کارگاهها مطابق با دستورالعمل NIOSH وزیر امور نمونهبرداری فردی با دبی Lit/Min2 پیتر از جنس PVC و یک مینی سیکلون SKC با رعایت اصول کالیبراسیون در تمام مراحل اندازهگیری استفاده گردید. جهت آنالیز اطلاعات حاصل از نرمافزار آماری SPSS و جهت نشان دادن تفاوت غلظت ذرات سیلیس در هوای استنشاق در کارگاهها دارای سیستم تهویه و بدون سیستم تهویه از آزمون کروسکال - والیس و جهت تعیین میزان غلظت سیلیس و هوای سر شادی به حد استاندارد از آزمون T عده. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که کل کارگاههای مورد بررسی 40 اثر در این سیستم تهویه و 60% فاقد سیستم تهویه میباشند که در بین 20 واحد دارای سیستم تهویه 40%، 50 واحد دارای سیستم تهویه عمومی، سه ماه دارای سیستم تهویه موزهای و دو واحد دارای سیستم تهویه موضعی و عمومی بوده است . در بین کارگاههای دارای سیستم تهویه و کارگاههای فاقد سیستم تهویه تفاوت معنی داری در میزان غلظت ذرات سیلیس در هوای سه شب دیده نشد. و همچنین اندازهگیری میزان غلظت ذرات سیلیس و هوای سه شاکی در تمام کارگاهها بالاتر از حد مجاز و یا شده توسط استانداردهای NIOSH,OSHA,ACGIH . با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه مشخص گردید که سیستمهای تهویه موجب علت نقص در طراحی و نگهداری این سیستمها از کارهای مناسب برخوردار نمیباشد. بنابراین سیستمها اثر چندانی در پیشگیری از انتشار آلایندهها به محیط ندارند از طرفی با توجه به ماهیت و نوع پروسه کاری (سنتی) انتشار ذرات جزء لاینفک در این دوره کارگاه میباشد که این امر نیاز به طراحی و نصب سیستمهای تهویه متناسب با فرایند کار را بیشتر نمایان میسازد.کلیدواژه ها
پهنی، ذرات، سنگ کوبی ، همدانمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.