بررسی شدت میدان‌های الکترومغناطیسی اطراف رایانه‌های دانشگاه علوم پزشکی همدان و تأثیر آن بر سلامت کاربران در سال 1٬383

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: چهارمین همایش سراسری بهداشت حرفه ای ایران
  • کد COI اختصاصی: NCOHS04_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 862
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشید قربانی شهنا

کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای و عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی همدان

فرید قلاوند

کارشناس بهداشت حرفه ای

چکیده

ظهور رایانه‌ها، پایانه‌های تصویری و قابلیت‌های روزافزون آن‌ها باعث گردیده که روز به روز بر شمار کاربران آن‌ها افزوده گردد. استفاده از این مسائل مخاطرات جدیدی را برای شاغلین ایجاد کرده است که میدان‌های الکترومغناطیسی از آن جمله می‌باشد. لذا پایش این عامل مخاط قضاوت‌های ش سلامت کاربران رایانه‌ها ضروری می‌باشد. در این مطالعه با استفاده از دستگاه HI-3603 شدت میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی اطراف 80 مانیتور رایانه‌های اداری و آموزشی دانشگاه علوم پزشکی همدان در فواصل مختلف اندازه‌گیری شده است. علایم سندرم خستگی مزمن ناشی از کار با مانیتور حدیث با استفاده از یک پرسش‌نامه برای گروه مورد و شاهد جمع‌آوری گردیده است. نتایج نشان داد که در 97/7 در صد از موارد در فاصله 30 cm 40 مانیتور شدت میدان مغناطیسی بیشتر است 20 mA/m ( استاندارد MPRII و TCO ) و در حالی که در فاصله cm 50 ، 27/5در صد موارد باید از حد استاندارد بود. در 28/7 در صد موارد در فاصله 30cm جلوی مانیتور شدت میدان الکتریکی بالای 2/5 V/M استاندارد MPRII بود در حالی که در فاصله cm 50 ، 10% موارد بالاتر از این حد بود. عوامل مؤثر دیگر به شدت میدان مغناطیسی نه مانیتور 0/004> P و آن مانیتور ( 0/034 = P ) تعیین گرد. مقایسه علائم سندرم خستگی مزمن در بین گروه مورد و شاهد شنل شیوع بیشتر اکثر این علائم مثل آب ریزش از چشم 0/001 > P سرگیجه 0/002 = P و افسردگی 0/001 > P در گروه مورد نسبت به گروه شاهد بود. با توجه به نتایج حاصل، حداقل فاصله بین 60 سانتی‌متر از اطراف مونیتور جهت کار با آن توصیه می‌شود.

کلیدواژه ها

پایانه‌های تصویری، سندرم خستگی مزمن، رایانه، میدان‌های الکترومغناطیسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.