تاثیر تغییر کاربری اراضی و گسترش شهرنشینی بر جزایر حرارتی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنگره بین المللی احیاء بوم شناختی بر پایه طبیعت (با تاکید بر صیانت از شتر دوکوهانه)
- کد COI اختصاصی: NERUMA01_266
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 111
نویسندگان
استادیار گروه علوم و مهندسی جنگل، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جنگل، گروه علوم و مهندسی جنگل، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
افزایش جمعیت و گسترش بیرویه شهرها سبب تغییرات کاربری و پوشش اراضی شهری، افزایش مصرف انرژی و در نتیجه موجب افزایش دمای هوا، دمای سطحی و ایجاد جزایر حرارتی در مناطق شهری شده است که عامل افزایش تغییرات اقلیمی نیز می باشند. افزایش دما و جزایر حرارتی شهرها تحریک گرمایی و مرگ و میر ناشی از آن را افزایش داده و این وضعیت با تغییرات اقلیمی در حال بدتر شدن است. بنابراین، این تحقیق برای بررسی تاثیر گسترش شهری بر جزایر حرارتی و همچنین افزایش تحریک گرمایی بر جوامع شهری انجام شده است. نتایج نشان داد که افزایش دمای ناشی از جزیره حرارتی شهری اثرات زیانباری می تواند بر جوامع شهری داشته باشد و تاثیر همزمان گسترش شهری و تغییرات اقلیمی به مراتب بیشتر می باشد که متاسفانه تاکنون کمتر به تاثیر همزمان این دو عامل توجه شده است. همچنین عوامل مهمی مانند میزان تغییر تراکم شهری و انتشار گرمای ناشی از فعالیت های انسانی بر دماهای شهری تاثیر دارند. بر اساس نتایج این تحقیق می توان بیان نمود که بهترین راه برای بررسی گسترش شهرها و تاثیر آن بر دمای سطحی و جزایر حرارتی، از روش های مبتنی بر ترکیب سنجش از دور و سامانه داده های مکانی استفاده گردد. این روش ترکیبی اطلاعات کاملی درباره ماهیت، سطحعت و مکان های گسترش اراضی شهری و جزایر حرارتی را ارائه می دهد. ارزیابی همزمان فاکتورهای بیوفیزیکی شهری نیز بایستی در نظر گرفته شوند. علاوه بر این، توسعه بامهای سبز نیز راهکار موثری می تواند باشد. این کار به ما کمک خواهد کرد تا درک بهتری از تحرات افزایش جزایر حرارتی در آینده داشته باشیم و توانایی تود برای تعدیل و سازگاری با آن را افزایش دهیم.کلیدواژه ها
بامهای سبز, توسعه شهری, دمای سطح زمین, سنجش از دورمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.