ارزیابی خصوصیات ساختاری صنوبرکاریهای منطقه شیخ نشین استان گیلان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنگره بین المللی احیاء بوم شناختی بر پایه طبیعت (با تاکید بر صیانت از شتر دوکوهانه)
- کد COI اختصاصی: NERUMA01_179
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 46
نویسندگان
استاد دانشکده فتاوری کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
چکیده
جنگلها با توجه به عوامل و ویژگیهای محیط زیستی، خصوصیت های منحصر به فردی دارند که یکی از آنها، ساختار است. با توجه به منابع متفاوتی برای ساختار جنگل، تعاریف متفاوتی برای ساختار جنگل ارائه شده است که یکی از این تعاریف، نحوه پراکنش و قرار گرفتن عمودی و افقی درختان در یک توده جنگلی است. ارزیابی ساختار جنگل در درازمندی و عرضی از مستلزم در مدیریت جنگل به حرکت به سمت مدیریت پایدار جنگل ضروری است. تحقیق کنونی به منظور بررسی ویژگی های ساختاری توده های جنگلی با استفاده از مجموعه ای از شاخص های کمی ساختار جنگل در جنگلکاری های منطقه گیلان انجام شد. به این منظور دو قطعه نمونه یک هکتاری به صورت کاملا تصادفی انتخاب و در هر یک از قطعات مشتمل بر مستطیل در مدیریت جنگلکاری اندازه گیری و بررسی شدند. بدین منظور از شاخص های آمیختگی، زاویه های یکنواخت، تمایز قطری و ارتفاعی برای ساختار توده استفاده شد. نتایج نشان داد میانگین تعداد درختان برابر ۲۸۸ عدد در هکتار و متوسط حجم توده ۲۶۹ مترمکعب در هکتار می باشد. میانگین شاخ آمیختگی گونه ها به طور متوسط ۰.۰۶۹ و محاسبه شد. همچنین مقادیر شاخص های تمایز قطری و ارتفاعی به ترتیب برابر ۰.۳۸ و ۰.۲۷ به دست آمد. نتایج نشان دهنده تبعیت توده از الگوی مکانی یکنواخت و همچنین اختلاف قطری و ارتفاعی که بین درختان و همگنی قطر و همچنین ارتفاع بین درختان است. می توان بیان کرد که شاخص های بررسی ویژگی های ساختاری از قابلیت باالیی در شناخت و نشان دادن وضعیت فعلی ساختار جنگلکاری ها برخوردار هستند که این موضوع در مدیریت پایدار جنگل های دست کاشت قابل استفاده است.کلیدواژه ها
تنوع موقعیتی, تنوع گونه ها, تنوع ابعاد درختان, جنگلکاری, ساختار جنگلیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.