اثر Na2O و K2O بر مولایت‌زایی آندالوزیت

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: ششمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC06_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2321
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا شهیدی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

سیدحسین بدیعی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود

راحله مستوفی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

چکیده

در این پژوهش اثرافزودن دو اکسید Na2O و K2O هر کدام به مقدار /.5 درصد وزنی بر مولایت زایی آندالوزیت مورد بررسی قرار گرفت . آزمایش های مورد نظر در سه دمای 1250 ، 1450 ، 1350 درجه سانتی گراد و هر کدام در زمان عملیات حرارتی 120 دقیقه انجام شد . نتایج با استفاده از پرتو اشعه (XRD)X گزارش داده شد و برای هر نمونه درصد جذب آب تخلخل دانسیته محاسبه و نمودارهای مربوط رسم شد . به طور کل اگر آندالوزی ت تحت عملیات حرارتی قرار بگیرد، به مولایت تبدیل می شود این تبدیل از 1250 درجه سانتیگراد آغاز می شود و در 1500 درجه سانتی گراد کامل می شود . اما با ایجاد تغییراتی در فرآیند این تبد یل می توان روند آن راتغییر داد . افزودن دو اکسید Na2O و K2O هر کدام به مقدار /.5 درصد وزنی به آندالوزیت باعث افزایش درصد مولایت ایجادی شده و دمای تبدیل فازی را از دمای بالاتر ( در نمونه خالص ) به دمای پایین تر شیفت داده است . همچنین در مقایسه با نمونه خالص در دمای 1450 درجه سانتیگراد باعث حذف پیک آندالوزیت در این دما شده است . با بررسی مقادیر درصدهای جذب آب تخلخل و دانسیته مشاهده شد که با افزایش دما درصد جذب آب و تخلخل کاهش محسوسی داشته اند اما دانسیته با بالا رفتن درجه حرارت افزایش داشته است

کلیدواژه ها

آندالوزیت ، مولایت زدایی ، اکسیدهای قلیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.