بتن خودمتراکم، مزایا و معایب
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ENGIN14_076
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 99
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران
استاد یار گروه عمران، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران
چکیده
سالهاست که از بتن به عنوان یکی از مصالح ساختمانی پرکاربرد، به ویژه برای تحمل فشارهای بالا، استفاده می شود و همواره تحقیقات جدیدی برای بهبود کیفیت این محصول انجام می گیرد. یکی از روش های ارتقای کیفیت اجرایی، استفاده از بتن خودمتراکم است که امروزه در برخی کشورهای جهان، به ویژه در ژاپن، به کار گرفته می شود. این بتن دارای کارایی بسیار بالا، قابلیت شکل پذیری زیاد و مقاوم در برابر جداسازی دانه ها را دارد، بدون اینکه نیاز به ویبراتور داشته باشد و به طور خودکار خود را متراکم می کند. تاکنون در برخی پروژه ها از این محصول جدید بهره برداری شده که با توجه به کارایی بسیار زیاد آن در اجرا، مشکلات جدا شدن سنگ دانه ها و حالت خمیری را نداشته و در عین حال از مقاومت و دوام بالایی برخوردار بوده است. در بررسی ۱۰ پروژه با مقیاس بتن و ارزیابی طرح های اختالط و هزینه اجرای هر یک از اجزای سازه ها، اگرچه هزینه تولید و مصالح اولیه بتن خودمتراکم ۴۴ درصد بیشتر از بتن معمولی بوده است، اما با محاسبه هزینه های اجرایی، به طور متوسط ۶۳.۲ درصد کاهش قیمت در این زمینه حاصل شد که نشاندهنده منافع اقتصادی استفاده از این نوع بتن می باشد. پیچیدگی های اجرایی بتن خودمتراکم به صورت درجا، چه در اجرا و چه در تولید، با مطالعه در تاریخچه استفاده از این بتن در ایران، قابل حل است. ابتدا به معرفی بتن خودمتراکم پرداخته و مزایای استفاده از این نوع بتن و کاربردهای روان کننده ها در بتن خودمتراکم مورد بررسی قرار گرفته است.کلیدواژه ها
بتن خودمتراکم, بررسی اقتصادی, نتایج آزمایشگاهی, خواص بتن, مقایسه, کیفیتمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.