راهکارهای ارتقاء سلامت سازمانی در چرخه منابع مالی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس ملی اقتصاد، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: EMCCONF22_111
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 56
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید عابدی ثمرین

گروه حسابداری، دانشگاه غیرانتفاعی نیما

چکیده

بیشتر بودجه عمومی برای خدمات شهری از مالیات، هزینه ها و نقل و انتقالات تامین می شود که برای پاسخگویی به تقاضا کافی نیست. در حالی که برخی از شهرها می توانند از طریق اوراق قرضه یا وام تامین مالی بدهی دریافت کنند، اغلب محدودیت های قانونی و نگرانی هایی در مورد توانایی آنها برای بازپرداخت بدهی وجود دارد. شهرها امروزه بسیار پیچیده شده اند. مشکلات متعددی همچون آلودگی هوا، آلودگی صوتی، تولید انبوه زباله، دفن زباله های تولیدی، توسعه معابر و آسفالت، فضای سبز، بهداشت، فرهنگی و... شهرها را احاطه کرده اند به طوری که شهروندان را خسته کرده است. شهرها توسعه پیدا کرده اند و بالطبع وظایف شهرداری ها در خدمات رسانی هم توسعه پیدا کرده است ولی آیا منابع مالی پایدار شهرداری ها هم رشد داشته است؟ هدف این مقاله راهکارهای ارتقاء سلامت سازمانی در چرخه منابع مالی می باشد. نتایج نشان می دهد توسعه خدمات شهری مانند فضای سبز، حمل و دفن زباله، معابر و آسفالت، بهداشت، مسکن و... را طلب می کند. اولین و مهم ترین محدودیت برای حل مسائل شهری و ناکارآمدی خدمات رسانی در بیشتر شهرها درکشورهای درحال توسعه از جمله ایران ناشی از فقدان منابع مالی کافی، نظام ناکارآمد مدیریت و برنامه ریزی هزینه است. امروزه اولویت های اداره شهرها به خصوص شهرهای بزرگ در دنیا تغییر زیادی کرده که یکی از این اولویت ها، تامین منابع مالی پایدار شهرداری هاست. با مقایسه ای به نحوه اداره شهرهای بزرگ دنیا به این نتیجه می رسیم که تنها منبع پایدار درآمد برای اداره بهینه شهر مشارکت شهروندان در اداره شهر می باشد، اما دراین زمینه نیاز است که شهرداری ها فرهنگ سازی کرده و با درنظر گرفتن مشوق ها و تخفیف های ویژه جایگاه مشارکت مالی شهروندان را نهادینه نمایند.

کلیدواژه ها

مشوق ها و تخفیف ها، توسعه معابر، آسفالت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.