گردشگری اجتماع محور، بستری برای توسعه پایدار جوامع روستایی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی گردشگری، فرهنگ و هنر
- کد COI اختصاصی: TCACONF15_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 102
نویسندگان
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنام هریزی روستایی، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران، تهران، ایران
دانشجوی دکتری گردشگری، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده
گردشگری در دنیای امروز به عنوان یکی از بزر گترین و متنوع ترین صنایع جهانی شناخته می شود و تاثیرات قابل توجهی بربخش های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی دارد. یکی از استراتژ یهایی که در بسیاری از کشورها به منظور رشد وتوسعه مناطق روستایی مورد توجه قرار گرفته، توسعه گردشگری روستایی است. یکی از رویکردهای کلیدی در این زمینه،رویکرد گردشگری اجتماع محور است که به دنبال ایجاد منافع اقتصادی و اجتماعی، حفاظت از منابع طبیعی ، حفظ هویتفرهنگی و بهبود کیفیت زندگی جامعه به منظور تامین نیازهای نسل های حال و آینده می باشد. توسعه این نوع گردشگری، درصورتی که با تقویت ظرفیت ها و توانمندی های زیرساختی جوامع محلی همراه باشد، می تواند بیشترین منافع را به همراه داشتهباشد. بنابراین، اگر گردشگری با برنامه ریزی صحیح انجام شود، قادر است تمامی شاخصهای توسعه پایدار از جمله اشتغال،تو سعه اقتصادی، ارتقای سطح فرهنگی از طریق تبادل فرهنگی، حفاظت از میراث تاریخی و طبیعی و همچنین حفاظت از محیطزیست جوامع را بدون نیاز به سرمایه گذاری کلان، بهبود بخشد. در این راستا، پژوهش حاضر به صورت توصیفی انجام شده واطلاعات آن از طریق روش کتابخانه ای گردآوری شده است. هدف این پژوهش بررسی و مرور ادبیات مرتبط با گردشگری وگردشگری روستایی با رویکرد اجتماع محور است. توجه به این رویکرد ارزشمند به عنوان یک شاخه مهم در صنعت گردشگریدر سطح ملی و بین المللی از اهمیت بالایی برخوردار است.کلیدواژه ها
گردشگری، گردشگری اجتماع -محور، توسعه پایدار، روستامقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.