واکاوی راهکارهای تقویت تمرکز و دقت دانش آموزان در کلاس
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: ششمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
- کد COI اختصاصی: RAVAN06_3248
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 77
نویسندگان
کارشناسی ارشد آموزش انگلیسی
لیسانس زبان و ادبیات انگلیسی
کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی
چکیده
هدف از پژوهش حاضر واکاوی راهکارهای تقویت تمرکز و دقت دانش آموزان در کلاس می باشد. این تحقیق با روش تحلیل محتوا و با رویکرد کیفی و به صورت علمی مروری انجام گرفته است و از طریق مطالعه کتابخانه ای- اسنادی بوده است. تمرکز حواس یک فرایند آگاهانه و عمدی است که طی آن فکرتان را به صورت ارادی در هر لحظه که بخواهید متمرکز می کنید. مسئله توجه و تمرکز از عوامل تاثیر گذار در امر آموزش است. بدون داشتن توجه اطلاعات به مغز انسان راه نمی یابد و یا در صورت راهیابی ماندگاری نخواهد داشت.توجه و تمرکز در یادگیری تاثیر به سزایی دارد. نگه داشتن سطح مطلوب تمرکز در کلاس یکی از دغدغه های اصلی آموزش دهندگان است. یکی از مشکلات عمده دانش آموزان در مقطع ابتدایی، کمبود توجه وعدم دقت و تمرکز کافی در هنگام یادگیری دروس است. این مشکل می تواند در مقاطع بالاتر با شدت بیشتر ادامه یابد و موجب کاهش اعتماد به نفس دانش آموز و اشکال داشتن در دروس سال های بالاتر وی گردد. تمرکز کارایی حافظه را افزایش می دهد. تمرکز یک امر اکتسابی است و با مهارت های لازم افزایش می یابد. تمرکز حواس یعنی عوامل حواس پرتی را به حداقل رساندن. پس برقراری تمرکز حواس به میزان کاهش عوامل حواس پرتی بستگی دارد. یعنی هر چه عوامل مزاحم و مخل تمرکز بیشتر باشند توانایی حفظ تمرکز حواس کمتر است و برعکس. لذا حواس پرتی یعنی خارج شدن از روند مطالعه یا جریان کاری و فرورفتن در افکار و تخیلات و یا انجام کار دیگر. برای ایجاد تمرکز حواس باید عواملی را که مانع از تمرکز می شود شناخت و در جهت رفع ﺁنها اقدام کرد.کلیدواژه ها
دقت، تمرکز، کلاس درس، حواس پرتیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.