یک معماری مکمل جهت کامل کردن فرایند کسب و کار و کار الکترونیکی در بازارهای الکترونیکی بر پایه ebXML

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: ICTM02_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1760
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا رزازی

استادیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر

بهاره رحمان زاده هروی

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته مهندسی فناوری اطلاعات، گرایش تجارت الکتر

چکیده

امروزه تجارت الکترونیکی از نوع B2B درصد بالایی از تجارت الکترونیکی را به خود اختصاص داده است . همچنین درصد بالایی از درآمد ناشی از تجارت الکترونیکی B2B از طریق بازارهای الکترونیکی بوده است. ایده آل این است که شرکت ها با هر ابعادی بتوانند در بازارهای الکترونیکی شرکت کنند و بدون ایجاد هیچگونه توافق از پیش تعیین شده ای با یکدیگر به تجارت بپردازند. ebXML چارچوبی است که در سال 2001 توسط UN/CEFACT و شرکت OASIS بوجود آمده است و سعی در بوجود آوردن یک بازار الکترونیکی جهانی دارد تا شرکت ها با هر ابعادی و در هر مکانی بتوانند به تجارت الکترونیکی بپردازند. از طریق ebXML شرکت ها می توانند اطلاعات خود را در یک انباره مرکزی قرار دهند و اطلاعات مورد نیاز خود را در آن جستج. کند، شریک تجاری مودر نظر خود را بیابند، با او قرارداد بندند و به تجارت الکترونیکی بپردازند. این چارچوب مزایای زیادی برای شرکت هایی که تمایل به تجارت الکترونیکی دارند ایجاد کرده است. البته نقایصی نیز دارد، از جمله آنها این که هیچ روشی برای مسائل مالی و پرداخت شرکت ها، بیمه و مسائل مربوط به برآورده کردن درخواست مشتری که مورد توافق قرار گرفته است ، ارائه نکرده است. در این نوشتار به بررسی اجمالی ebXML پرداخته خواهد شد، پس از آن به ارائه یک معماری پیشنهادی برای ebXML به منظور پشتیبانی از عملیاتی که اجرای قراردادها در یک بازار الکترونیکی را در بر گیرد، پرداخته خواهد شد. در این معماری پیشنهادی به مسائل مربوط به پرداخت، بیمه و توزیع، که تاکنون درمعماری ebXML مورد توجه قرار نگرفته بودند، پرداخته خواهد شد و همچنین اصلاحات و تغییراتی در معماری اصلی ebXML پیشنهاد خواهد گردید.

کلیدواژه ها

ebXML ، معماری باز الکترونیکی ، کسب و کار الکتریکی ، تجارت الکترونیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.