کاربرد گیاهان دارویی به عنوان عامل عطر و طعم در صنایع غذایی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سی امین کنگره ملی و پنجمین کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI30_519
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الناز ذوالفقاری

دانشجوی کارشناسی ارشد، بخش علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

محمد بلوردی

استادیار، بخش علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

محبوبه باقری

استادیار، بخش علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

اعظم ایوبی

دانشیار، بخش علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

چکیده

گیاهان دارویی از زمانهای گذشته نقش مهمی در توسعه فرهنگ بشری داشته و در صنایع گوناگون به کار رفته اند. از مهمترین کاربردهای گیاهان دارویی ، استفاده از آنها در صنایع غذایی به عنوان مواد افزودنی و نیز مواد نگهدارنده در بسته بندی های مواد غذایی است . افزایش روزافزون تقاضای مصرف کنندگان برای محصولات سالم و بدون افزودنی های مصنوعی و مضر، منجر به انجام پژوهش های زیادی به منظور جستجوی جایگزین های طبیعی شده است . وجود ترکیبات زیست فعال با خواص ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی در گیاهان دارویی و همچنین عطر و طعم دلپذیر، آنها را به جایگزین های مناسبی برای طعم دهندهها و افزودنی های مصنوعی تبدیل کرده است . افزودن گیاهان دارویی به غذاها جز محبوبترین روشها برای افزایش طعم می باشد. استفاده از مقدار کمی از این گیاهان در غذاهای مختلف مانند اسپاگتی ، سالاد، سبزیجات پخته شده در کره، مربا و حتی سس ها و محصولات گستردنی ، پتانسیل افزایش طعم غذاها را دارد. به همین منظور، هر دو نوع تازه و خشک این گیاهان مورد استفاده قرار می گیرد. نوع خشک این گیاهان در شرایطی که گیاهان تازه در دسترس نباشند مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی کاربرد بسیاری از گیاهان دارویی ، مانند آویشن ، شوید، پونه کوهی ، گل محمدی ، ریحان، جعفری و غیره به عنوان طعم دهنده در محصولات غذایی است .

کلیدواژه ها

گیاهان دارویی ، طعم دهندههای طبیعی ، صنایع غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.