بررسی تاثیر حرارتدهی اهمیک و حمام آب بر بقای اشرشیاکلی در آب هویج :یک مطالعه جامع

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سی امین کنگره ملی و پنجمین کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI30_467
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدرامین رفیعائی

دانشجو دکتری، مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آبا د، اصفهان، ایرا ن

نفیسه زمین دار

دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

چکیده

هویج پس از آبگیری دارای عمر نگهداری بسیار پایینی میباشد . پاستوریزاسیون راهی مناسب برای حفظ و تجاری سازی اینمحصول میباشد. در این مطالعه از دستگاه اهمیک به عنوان منبع گرمایش استفاده گردید و باکتری اشرشیاکلی به عنوان شاخصکفایت غیرفعال سازی فرم رویشی باکتری برای پاستوریزاس یون انتخاب گردید. آب هویج تازه تحت ۳ سطح دمای ۴۸ ، ۵۵ و ۶۲درجه سانتیگراد و ۶ سطح زمان ۰ ، ۳۰ ، ۶۰ ، ۹۰ ، ۱۲۰ و ۱۵۰ ثانیه با ولتاژ ثابت ۱۰۰ ولت تحت فرآیند حرارتی قرار گرفت و تعدادباکتریهای بازمانده مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین پاستوریزا سیون به روش متعارف حمام آب داغ نیز انجام گرفت و با روشاهمیک مورد مقایسه قرار گرفت که نتیجه ی آن کارایی بیشتر روش اهمیک را نشان داد. پاستوریزاس یون به روش اهمیک علاوه برجلوگیری از اتلاف وقت و انرژی با سرعت بالا باعث غیرفعال شدن فرم رویشی باکتریها در مدت زمان بسیار کمی شده است. تغییرا تبازماندههای باکتریها با افزایش دما و زمان به وسیله ی طرح کاملا تصادفی درسطح احتمال ۱ % معنیدار شد. اثر روش و زمان و اثرمتقابل روش و زمان بر کاهش تعداد باکتریهای زنده مانده معنیدار بود ) ۰۵ / ۰ > P ( . در دمای ۶۲ درجه سانتیگراد بهترین نتیجهبرای حرارت دهی اهمیک حاصل شد.

کلیدواژه ها

غیرفعال سازی ، اشرشیاکلی، آب هویج، اهمیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.