بسته بندی فعال: حصیر نانوالیاف الکتروریسی شده حاوی اسانس های روغنی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سی امین کنگره ملی و پنجمین کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی ایران
- کد COI اختصاصی: NCFOODI30_452
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 91
نویسندگان
دانشجو، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
دانشجو، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایرا ن
چکیده
آلودگی میکروبی یکی از عوامل اصلی فساد مواد غذایی و بروز بیماری های ناشی از مصرف غذا است ، به همین دلیل استفاده از روشهای موثر برای مهار رشد میکروارگانیسم ها در صنعت بسته بندی مواد غذایی ضروری است . بسته بندی ضد میکروبی به دلیل توانایی افزایش ماندگاری محصولات بدون آسیب به ویژگی های تغذیه ای و حسی ، مورد توجه قرار گرفته است . افزودن ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی مانند اسانس ها به بسته بندی ها می تواند به عنوان یک راهکار موثر برای جلوگیری از رشد میکروبی و بهبود ایمنی و کیفیت غذا عمل کند. اسانس های روغنی که دارای خواص ضد میکروبی ، ضد قارچی ، و آنتی اکسیدانی هستند، می توانند به عنوان عوامل ضد میکروبی طبیعی استفاده شوند. این اسانس ها دارای طیف وسیعی از خواص زیستی و پتانسیل بالا در مقابله با مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک ها هستند. فرآیند الکتروریسی نیز به تولید نانوالیاف با ابعاد بسیار کوچک و سطوح خاص بالا کمک می کند و می تواند برای درونپوشانی اسانس ها استفاده شود. این تکنیک مزایای زیادی از جمله افزایش نسبت سطح به حجم ، بهبود پایداری و ویژگی های ارگانولپتیک اسانس ها، و ارائه پروفایل های رهایش کنترلشده را دارد. در کاربردهای صنعتی ، استفاده از مواد الکتروریسی فعال در بسته بندی غذایی هنوز به طور کامل توسعه نیافته است . با این حال، تحقیقات نشان دادهاند که این فناوری می تواند به تولید نانوالیاف فعال موثر در حفظ تازگی و افزایش عمر مفید مواد غذایی کمک کند. به عنوان مثال، نانوالیاف حاوی اسانس های روغنی در نگهداری محصولات غذایی مانند فیله های قزلآلا، میگو و توتفرنگی موثر بوده و به کاهش اکسیداسیون و رشد میکروبی کمک کرده است .کلیدواژه ها
بسته بندی ضدمیکروبی ، الکتروریسی ، افزایش ماندگاریمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.