کپسوله سازی ترکیبات فعال زیستی از ضایعات میوه ها و سبزیجات و کاربرد آنها در مواد غذایی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سی امین کنگره ملی و پنجمین کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی ایران
- کد COI اختصاصی: NCFOODI30_443
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 67
نویسندگان
دانشجوی کارشناس یارشد، گروه علوم و مهندسی صنای عغذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز
استادیار گروه شیمی موادغذایی ، موسسه پژوهشی علوم و مهندسی صنایع غذایی، مشهد،مشهد
دانشجوی کارشناس یارشد، گروه علوم و مهندسی صنای عغذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز
چکیده
این بررسی ایجادترکیبا ت زیست فعال محصورشده((EBC رابا استفاده ازتکنیک های ریزپوشانی و کاربرد آنها در مواد غذایی توصیف میکند. هدف این کار شناسایی ترکیبات فعال زیستی مختلف قبلا مورد مطالعه ازFVBP مربوط به استخراج، خصوصیات، کپسوله کردن و کاربرد آنهابود. کپسولاسیون ترکیبا ت زیست فعال را دربرابر شرایط نامطلوب ذاتی فرآوری مواد غذایی محافظت می کند و استفاده از آن باعث میشودتا مواد غذایی کاربردی به دست آیند. محصولات جانبی تولیدشده از فرآوری میوه ها وسبزیجات V&Fعمدتا استفاده نمیشود و به عنوان ضایعات آلی دور ریخته میشوند. این ضایعا ت آلی که شامل دانه ها، پالپ ،پوست ،پوست و غیره می شوند، منابع بالقوه ترکیبا ت فعال زیستی هستند که دارای مزایایسلامتی هستند.بازیابی ترکیبات فعال زیستی از ضایعات کشاورزی با بازیافت آنها برای تولید محصولات غذایی کاربردی موردتوجه فزاینده ای است . با این حال، حساسیت این ترکیبات به عوامل خارجی ، کاربرد و فراهمی زیستی آنها را محدود می کند. در این راستا،بررسی کنونی فناوری های نوظهور مختلف برای استخراج مواد فعال زیستی از زباله های آلی راتحلیل می کند. هدف این بررسی عمدتابحث در مورد اصل اساسی استخراج برای تکنیک های استخراج است . استخراج سیال فوق بحرانی ، استخراج آب زیربحرانی ، استخراج به کمک اولتراسونیک ، استخراج به کمک مایکروویو و استخراج میدان الکتریکی پالسی . این بینشی در مورد نقاط قوت تکنیک های ریزپوشانی که برای محافظت ازترکیبا ت حساس اتخاذشده اند، ارائه می کند. علاوه بر این ، محصولا ت غذایی کاربردی ممکن را که میتوان با استفاده از اجزای محصولات جانبی کشاورزی توسعه داد،تشریح میکند. ارزش گذاری ضایعات میتواند محرک موثری برای دستیابی به اهداف امنیت غذایی باشد .کلیدواژه ها
ترکیبات زیست فعال ، پسماند ، کپسوله سازی ، فرآوری مواد غذایی ، محصولات جانبیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.