مقایسه روش های نوین استخراج و ریزپوشانی عصاره های گیاهی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سی امین کنگره ملی و پنجمین کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی ایران
- کد COI اختصاصی: NCFOODI30_414
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 87
نویسندگان
دانشجو، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایرا ن
دانشجو، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایرا ن
دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایرا ن
چکیده
هزاران سال است که بشر از منابع گیاهی برای کاهش یا درمان بیماری ها استفاده می کند. گیاهان منبعی از ترکیبات شیمیایی هستند که در پزشکی و سایر موارد کاربرد دارند. گیاهان حاوی بسیاری از ترکیبات فعال مانند آلکالوئیدها، استروئیدها، تانن ها، گلیکوزیدها هستند. روش های استخراج نقش مهمی در جداسازی و شناسایی ترکیبات فیتوشیمیایی از گیاهان و غربالگری عصاره های گیاهی برای پیشرفت های جدید ایفا میکنند. مشخص شده که استخراج با مایکروویو (MAE) در مقایسه با روش های معمول به دلیل کارآیی و سرعت آن جایگزین بهتری برای جداسازی ترکیبات فنلی است . روش های مدرن تا حد بالایی از اتوماسیون قابل تغییر بوده و میتوانند پارامترهای مختلفی را دریک زمان کنترل کنند. مصرف نمونه و حلال نیز با انتخاب مناسب ترین روش کاهش می یابد. در مدت زمان کوتاهتر، استخراج خوبی انجام میشود. روشهایی مانند سیال فوق بحرانی (SCF) و امواج فراصوت (UAE) برای استخراج ترکیبات حساس به گرما مناسب هستند. روش سیال فوق بحرانی به دلیل افزایش بهره وری ویژگیها و انتخاب پذیری در کاربردهای صنعتی مناسب تر هستند. روش های مختلفی برای ریزپوشانی و افزایش ماندگاری ترکیبات زیست فعال ارائه شده است . نانوذرات نانوالیاف ویا نانوکامپوزیت ها دارای خواص شگفت انگیزی نسبت به مواد در اندازه میکرو و بزرگتر هستند؛ که یکی از این خواص نسبت سطح به حجم بزرگتر آنها میباشد. روش های مختلفی برای تولید نانوالیاف وجود دارد، که از میان آنها الکتروریسی تنها روش تولید نانوالیاف در مقیاس تجاری می باشد. هدف این بررسی توضیح مختصر روش های استخراج و ریزپوشانی است .کلیدواژه ها
عصارههای گیاهی ، استخراج، الکتروریسی ، ترکیبات زیست فعال.مقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.