نقش کشت آغازگر بر کیفیت و ایمنی فرآورده های گوشتی تخمیرشده

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سی امین کنگره ملی و پنجمین کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI30_200
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ثنا محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایرا ن

صابر امیری

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایرا ن

مهسا ضروری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایرا ن

فرزاد میراب توپچی

دانشجوی دکتری تخصصی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایرا ن

چکیده

مصرف گوشت های تخمیر شده از گذشته های دور تا به امروز رایج بوده است و باعث ایجاد ارزش غذایی ویژه، عطر و طعم مطبوع و افزایش عمر نگهداری محصولات غذایی می شود. رایج ترین میکروارگانیسم های یافت شده در محصولات تخمیری باکتری های اسید لاکتیک و گونه های خاصی از کپک ها و مخمر ها بوده است . امروزه با پیشرفت علم سعی بر شناخت ماهیت کشت های آغازگر در این فرآورده ها و بررسی ویژگی های خاص هر کدام از آنها به منظور افزایش کیفیت محصول مانند افزایش سطح ایمنی آنها انجام شده است . با شناخت آمین های بیوژنیک که عمده ترین محصول جانبی مضر در فرآورده های گوشتی تخمیری است و ویژگی های آن، می توان به مقابله با آن از طریق روش های بیولوژیکی از جمله انتخاب هوشمندانه تر کشت های آغازگر پرداخت . شایان ذکر است که با کار کردن روی کشت های آغازگر در این فرآورده می توان ارزش های غذایی ویژه ای از جمله خاصیت پروبیوتیکی به آن افزود چرا که فراورده های گوشتی می توانند حامل های بسیار خوبی برای پروبیوتیک ها باشند و اثرات سلامت بخشی را در بدن انسان و سیستم گوارشی ایفا کنند.

کلیدواژه ها

آمین بیوژنیک ، خاصیت پروبیوتیکی ، میکروارگانیسم ، باکتریوسین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.