حمایت از پایداری با ترویج خرید آنالین از طریق افزایش راحتی آنالین در فروشگاههای اینترنتی شهر شیراز

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی حسابداری، مدیریت و نوآوری در کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICAMIB15_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 80
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد منصور پور مولا

استادیار گروه مدیریت و حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

لیدا صادقی

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی گرایش تجارت الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

امیر زارعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار گرایش مالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

چکیده

هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ابعاد راحتی خرید آنالین بر رضایتمندی مشتریان فروشگاه های اینترنتی شهر شیراز است. روش پژوهش حاضر، از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی پیمایشی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مشتریان فروشگاه های اینترنتی شهر شیراز بودند. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران در جوامع نامشخص برابر با ۴۸۳ نفر برآورد شد که این تعداد با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استاندارد ساها و همکاران (۲۰۰۲) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه های پژوهش از رگرسیون خطی چندگانه در نرمافزار SPSS و مدلسازی معادالت ساختاری در نرم افزار LISREL استفاده شد. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که از میان هفت بعد راحتی خرید آنالین چهار بعد راحتی پس از در اختیار داشتن، راحتی در اختیار داشتن، راحتی جستوجو و راحتی تصمیم گیری به ترتیب بیشترین تاثیر را بر رضایتمندی مشتریان داشتند. همچنین، یافته ها نشان داد که راحتی خرید آنالین و تجربه خرید آنالین بر رضایتمندی مشتریان تاثیر مثبت و معنی داری دارند. در ادامه، نتایج بررسی داده ها نشان داد که رضایتمندی مشتریان بر نیات رفتاری مشتریان، تمایل به ماندن و تمایل به پرداخت بیشتر آنان تاثیر مثبت و معنی داری دارد. براساس یافته های این پژوهش میتوان گفت که نتایج این پژوهش پیام روشن و واضحی برای مدیران فروشگاه های اینترنتی دارد و آن این است که آنان میتوانند مشتریان خود را با فراهم کردن شرایط راحت و بی دردسر خرید آنالین، به خرید بیشتر تحریک کنند.

کلیدواژه ها

راحتی سرویس, تجربه خرید آنالین, مشتری آنالین, رضایت, قصد رفتاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.