شناسایی ابعاد، مولفه ها و شاخص های اصلی کیفیت پژوهش و تولید علم در واحدهای دانشگاه آزاد کردستان و کرمانشاه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه نوآوری های مدیریت آموزشی، دوره: 19، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JMTE-19-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 57
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال محمدی

واحد علوم و تحقیقات تهران. دانشکده مدیریت و اقتصاد

افسانه زمانی مقدم

دانشیار گروه مدیریت آموزشی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

علی تقی پور ظهیر

استاد گروه روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

مصطفی اجتهادی

دانشیار گروه جامعه شناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

< p> هدف هدف پژوهش حاضر شناسایی ابعاد، مولفه ها و شاخص های اصلی کیفیت پژوهش و تولید علم در واحدهای دانشگاه آزاد کردستان و کرمانشاه است. روش: روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده ها کمی و کیفی (آمیخته) می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه اعضای هیات علمی، پژوهشگران و مدیران پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه و کردستان در سال تحصیلی ۹۸ بود که تعداد آنان ۲۹۸ نفر گزارش شده است. با مراجعه به جدول مورگان تعداد ۲۲۲ نمونه برای جامعه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده از جامعه آماری انتخاب و برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته در مقیاس ده درجه ای لیکرت استفاده شد. روایی پرسشنامه از طریق روایی صوری و محتوایی و پایایی آن ها با اجرای آزمایشی پرسشنامه در نمونه ای با حجم ۱۵ نفر از طریق آلفای کرونباخ ۰.۸۷۸ برآورد شد. برای تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده از نرم افزار آماریSPSS استفاده شد. جهت ارزیابی تناسب مدل پیشنهادی، پرسشنامه ای دوم طراحی و میان ۳۰ نفر از کارشناسان توزیع گردید. آزمون تی مطلوبیت مدل را در سطح ۹۵/۰ اطمینان تایید کرد. یافته ها: نتایج پژوهش حاکی از آنست که بر اساس نظر خواهی از کارشناسان و برسی مبانی نظری و پیشینه پژوهش، مدل نهایی در پنج بعد: فرهنگ، منابع انسانی، امکانات و منابع مالی، مدیریت و ساختار و آموزش طراحی شد. نتیجه گیری: می توان گفت که ابعاد و شاخص های شناسایی شده در این پژوهش در راستای کیفیت پژوهش و علم است و برنامه ریزان در طراحی الگوی خود از آن بهره ببرند.< /p>

کلیدواژه ها

تولید علم، پژوهش، شاخص، کیفیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.