طراحی و تبیین ساختاری مدل مزیت رقابتی پایدار گردشگری دریایی سازمان بنادر و دریانوردی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: فصلنامه علمی مدیریت علوم دریایی، دوره: 5، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_MMR-5-3_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 90
نویسندگان
دانشجوی دکتری گروه مدیریت بازرگانی، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران.
استادیار گروه مدیریت بازرگانی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران.
استادیار گروه مدیریت بازرگانی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران.
چکیده
هدف:این پژوهش به دنبال طراحی و تبیین ساختاری مدل مزیت رقابتی پایدار گردشگری دریایی در سازمان بنادر و دریانوردی کشور می باشد.روش:رویکرد روش شناسی تحقیق آمیخته و از دو روش نظریه داده بنیاد و مدل سازی معادلات ساختاری بهره گرفته شد. جامعه آماری شامل خبرگان سازمانی و دانشگاهی می باشد. داده ها از طریق ۱۲ مصاحبه نیمه ساخت یافته و پرسشنامه محقق ساخته گردآوری شد.یافته: در مرحله اول تحلیل مصاحبه ها ۶۳۳ کد اولیه استخراج و در مرحله کدگذاری باز با شناسایی ۴۹۱ کد معنایی مشترک، ۱۱۴ مقوله باز به دست آمد. در مرحله کدگذاری محوری ۴۱ مقوله و در مرحله پایایانی ۶ مقوله گزینشی به دست آمد (جهت گیری های ایدئولوژیک گرا در مفروضات رقابت ساز فعالیت گردشگری دریایی، توسعه بینش رقابت پذیر در فعالیت های گردشگری دریایی، جهت گیری های توسعه بخش نظام درون سازمانی، چندجانبه گرایی رصد محیطی مرتبط با فعالیت های گردشگری دریایی، زیست بوم استراتژی های رقابتی پایدار گردشگری دریایی، تعالی گرایی سازمانی در جهت گیری های رقابتی گردشگری دریایی). در بخش کمی یافته ها نشان دادند که سازه ی چندجانبه گرایی رصد محیطی بیشترین تاثیرپذیری را از جهت گیری های ایدئولوژیک گرا و بیشترین اثرگذاری را بر توسعه بینش رقابت پذیر دارد. یافته ها تبیین کننده ی این مطلبند که جهت توسعه بینش رقابت پذیر در فعالیت های گردشگری دریایی، مسیر چندجانبه گرایی رصد محیطی پیشنهاد می شود، و جهت گرایش به زیست بوم استراتژی های رقابتی پایدار، مسیر جهت گیری های توسعه بخش نظام درون سازمانی پیشنهاد می شود.نتیجه:نتایج تحقیق نشان داد که ضرورت توجه و پرداختن به توسعه گردشگری دریایی نه از منظر فعالیت های خاص تجارت دریایی به عنوان یک فعالیت مکملی یا مازاد و یا حتی مقطعی در صنعت دریایی، بلکه به عنوان یک فعالیت مستمر، پایدار، محوری و اساسی در صنعت دریایی کشور می بایست موردتوجه قرار گیرد.کلیدواژه ها
مزیت رقابتی پایدار, رقابت پذیری گردشگری, گردشگری ساحلی و دریاییاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.