نگاهی به «اتحادیه جهانی واکسن و ایمن سازی» و بررسی عملکرد آن در بحران کرونا
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سومین کنگره دانشجویان حقوق، علوم سیاسی و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: LPCCDSTS03_048
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 131
نویسندگان
دانشجوی دکترای حقوق عمومی دانشگاه قم
دانشجوی دکترای حقوق عمومی دانشگاه قم
چکیده
گرچه انسان به ضرورت سرشت خود محکوم به زوال جسمانی و مرگ است، با اینحال تلاش برای حفظحیات و صیانت از سلامت بدن، لحظه ای برای انسان، فراغت ایجاد نکرده است. انسانها در سراسر تاریخ، روش هایگوناگونی را برای این مهم آزموده اند که یکی از دستاوردهای این تلاش شبانه روزی، ایم نسازی در قبال بیماری ها از طریق واکسن است. «اتحادیه جهانی واکسن و ایمن سازی» نتیجه ایده سپردن امر ایمن سازی جمعی و عمومی به مشارکت شهروندان در قالب یک سازمان بین المللی غیردولتی است. این نهاد، از سال ۲۰۰۰ میلادی، فعالیتخود را به صورت رسمی آغاز کرد که در حال حاضر به ایم نسازی بیش از نیم میلیارد کودک کمک شده است.بروز پاندمی کرونا، لزوم واکسیناسیون عمومی را به عنوان مهم ترین راهکار مقابله را آشکار ساخت و ماموریتاتحادیه به عنوان اصلی ترین نهاد عهده دار ایمن سازی مقابل بیماری ها، رسما آغاز شد. پوشش برنامه هایایم نسازی در بحران کرونا، به دلیل عمق و گستره بسیار زیاد، نیاز به وجود کانالی برای مبادله واکسن ها در سطحجهان را روشن کرد. کواکس، بخشی از تلاشهای جهانی با هدف تسریع توسعه و تولید واکسن کرونا و تضمیندسترسی منصفانه و برابر همه کشورها است. با این حال، در ماجرای کرونا، وجود برخی موانع مثل مشکلاتی درراستای پرداخت هزینه واکسن ها، تحریم کانال های مالی ایران، بدعهدی و سیاسی کاری مقامات کواکس در کنارتعلل دولتمردان ایرانی در تسریع درخواست واکسن سبب تاخیر ورود واکسن ها به ایران شد که خساراتجبرا نناشدنی به همراه داشت.کلیدواژه ها
اتحادیه جهانی واکسن و ایمن سازی، GAVI ، سازمان غیردولتی بین المللی، واکسن کرونامقالات مرتبط جدید
- مدل مفهومی مشارکت مردمی در حوزه حکمرانی
- هوش مصنوعی و نقش آن در سلامت و پزشکی با نگاه به آینده
- مقدمه ای بر نقش دکترین بسیج در تحول درونی ساختارهای پیشاانقلابی (مطالعه نمونه موردی ستاد رسیدگی به وضع مصدومین و مجروحین زمان جنگ)
- آمادگی و مقابله با تهدیدات جنگ نوین با نگاهی به آینده
- تحلیل چرایی و چگونگی تاب آوری اجتماعی جامعه ایران در دوران دفاع مقدس
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.