بررسی کفایت طرح تیپ بهسازی مدارس آجری غیرمسلح دو طبقه با روش شاتکریت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مهندسی عمران مدرس، دوره: 23، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_MCEJ-23-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 97
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد یکرنگ نیا

Shahid Rajaee Teacher Training University

علی محمودی

Shahid Rajaee Teacher Training University‎

چکیده

نظر به تعداد قابل ملاحظه مدارس مصالح بنایی دو طبقه در کشور و با توجه به تیپ بودن مشخصات تعداد قابل ملاحظه ای از این ساختمان ها، نیاز به ارائه دستورالعملی به منظور تیپ سازی طرح بهسازی این ساختمان ها وجود دارد. در پاسخ به این نیاز، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در سال ۱۴۰۰ اقدام به تدوین دستورالعملی به منظور تیپ سازی طرح بهسازی این ساختمان ها با روش شاتکریت دیوارهای آجری نمود. در این پژوهش سعی شده است براساس نتایج حاصله از پنج مدرسه ی مصالح بنایی غیرمسلح دو طبقه، صحت سنجی طرح تیپ بهسازی مدارس آجری غیرمسلح دو طبقه با روش شاتکریت براساس دستورالعمل سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور مورد مطالعه قرار گیرد. بدین منظور، ساختمان های مورد بررسی در دو حالت سقف انعطاف­پذیر و دیوارهای فاقد کلاف و سقف صلب و دیوارهای دارای کلاف در نرم افزار ایتبس با استفاده از المان صفحه ای و روش تحلیل دینامیکی طیفی، یک بار براساس الزامات دستورالعمل و یک بار بر نشریه ۳۶۰، با روش شاتکریت بهسازی شدند. نتایج این تحقیق نشان می­دهد که در حالت سقف انعطاف­پذیر فاقد کلاف، مقاوم سازی بر اساس دستورالعمل سازمان نوسازی مدارس منجر به آسیب پذیری حداقلی ساختمان های مصالح بنایی مقاوم سازی شده می شود. در حالت سقف صلب دارای کلاف، نتایج گویای آن است که بر اساس این دستورالعمل، درصدی از دیوارهای بهسازی شده و بهسازی نشده در هر راستا آسیب پذیر هستند؛ به گونه ای که میانگین درصد دیوارهای آسیب پذیر بر حسب طول نسبی برای طبقه اول در راستای طولی ۶۳ % و در راستای عرضی ۳۸ % و برای طبقه همکف در راستای طولی ۵۶ % و در راستای عرضی ۱۷ % می باشد.

کلیدواژه ها

Two-story URM school buildings, Seismic retrofit, ‎Shotcrete, ‎DRES guideline, Code ۳۶۰. ‎, ساختمان های مدارس مصالح بنایی دو طبقه, بهسازی لرزه ای, شاتکریت, دستورالعمل سازمان نوسازی, توسعه و تجهیز مدارس کشور, نشریه ۳۶۰

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.