بررسی تاثیر و مزایای بازی و استفاده از آن در یادگیری دانش آموزان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس ملی حقوق، علوم اجتماعی و انسانی، روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: HSPC19_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آذر انگیزه

معلم مقطع ابتدایی ( فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد )

محبوبه روحانی

معلم مقطع ابتدایی (فارغ التحصیل مقطع کارشناسی )

هاجر یوسفی

معلم مقطع ابتدایی (فارغ التحصیل مقطع کارشناسی )

مهسا رمضانی

دبیر ریاضی( فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد )

محمد زمانی

معلم پرورشی (فارغ التحصیل حوزه علمیه )

چکیده

بازی کردن پررنگترین فعالیت روزمره کودکان است. بازی مختص دوره ای خاص از زندگی نمیباشد و در تمامی دورانهای زندگی خودش را به نحوی نشان میدهد و نمی توانیم تاثیر بازی بر یادگیری را نادیده بگریم. اگر بخواهیم یک تعریف ساده از بازی کردن بگوییم، آن را میتوان همان فعالیتهایی در نظر گرفت که کودکتان در طول روز با اشیای غیر جاندار خودش را سرگرم میکند.بسیاری از والدین بر این باورند که بازی کردن کودک با یادگیری در تناقض است. این افراد معمولا نمیخواهند تمام وقت کودک به بازی و تفریح بگذرد. ما در این مقاله میخواهیم این باور غلط را به چالش بکشیم و ثابت کنیم، یادگیری و بازی کردن در کودکان در یک راستا هستند، بازی تاثیر فراوانی بر یادگیری کودک دارد و والدین باید از بازی های متنوع جهت آموزش به کودکان بهره ببرند.بازی ها می توانند نقش بسیار مهم و اثرگذار در یادگیری داشته باشند به طور کلی بازیهایی که بر پایه خلاقیت و تفکر فعال ، حافظه شناختی و تعاملات اجتماعی پایین تاکید دارند بازی فرصتهایی را برای کودکان فراهم میکند تا تمرین کنند و مهارتهای فیزیکی مانند هماهنگی و تعادل را توسعه دهند همچنین به ارتقای رفاه عاطفی کمک میکند و با فراهم کردن یک راه خروجی ایمن و لذت بخش برای کودکان برای ابراز خود و مدیریت احساسات خود کمک می.کند گنجاندن بازی در برنامههای روزمره کودکان برای رشد و یادگیری سالم آنها مهم است . والدین و مراقبان میتوانند با ارائه انواع اسباب بازیها و فعالیتها تشویق بازی تخیلی و اجازه دادن به زمان بازی بدون ساختار، بازی را تسهیل کنند.بازی در دوره پیش دبستانی و ابتدایی برای رشد همه جانبه کودک ضروری است به نظر پیاژه کودکان در جریان رشد به سه نوع بازی مهارتی نمادین و با قاعده اقدام میکنند و به تدریج برای رعایت قوانین اجتماعی آماده می.شوند مشاور از طریق مشاهده کودک در حین بازی میتواند رفتار واقعی او را بشناسد و سپس برای رفع مشکالتش اقدام کند و در موارد ضروری با والدین کودک برای تغییر رفتارهای نامناسب او به گفت و گو بپردازد. (شفیع آبادی، ۱۳۹۸). بازی ها به عنوان روش ،تدریس به دانش آموزان در حل مسائل آموزشی به بهترین نحو کمک میکنند استفاده از بازی های آموزشی موجب ارتقاء یادگیری و افزایش انگیزه در دانش آموزان می.شود. مزیت دیگر بازیهای آموزشی متناسب بودنشان با سبک های مختلف یادگیری دانش آموزان است.)بلومویاکوم، ۱۹۹۶(در این مقاله کوشیده ایم تا به بررسی تاثیر بازی در یادگیری دانش آموزان بپردازیم و بازیهای متناسب با سن و درس کودکان را به بررسی و کنکاش پرداختیم. ایم. مقاله که با روش کتابخانهای و شیوهی توصیفی - تحلیلی انجام گرفته است و به دنبال این هستیم که بفهمیم که بازیها در یادگیری و تقویت حافظه ی دانش آموزان تاثیر دارد یا نه؟ آیا بازی در جذابیت بیشتر تدریس نقش دارد ؟ مزایا و معایب استفاده از بازیها در یادگیری چیست؟

کلیدواژه ها

بازی – یادگیری – باور غلط _ دانش آموزان – والدین .

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.