بررسی فقهی و حقوقی جرم بودن یا نبودن لقاح مصنوعی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس ملی حقوق، علوم اجتماعی و انسانی، روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: HSPC19_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه گوهری

کارشناس ارشد آموزش مامایی، مربی هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد

جواد نصیرپور

کارشناس ارشد فقه و مبانی حقوق،کارمند دادگستری گناباد

چکیده

یکی از امور فطری در وجود انسان ها میل به داشتن فرزند و ادامه نسل است، اما بسیاری از زوج ها از نعمت باروری برخوردار نیستند و از این موضوع رنج می برند. عدم باروری باعث شده است که بسیاری از زندگی ها تلخ شده و حتی به جدایی منجر گردد. با پیشرفت دانش پزشکی علل فراوانی برای ناباروی زوجین کشف شده که برخی از آن ها مربوط به زنان و برخی مربوط به مردان می گردد.از جمله مشکلاتی که در مردان باعث ناباروری آنها می شود، این است که برخی از آنها فاقد اسپرم هستند و یا اسپرم آنها توان و خاصیت ترکیب با تخمک زن را ندارد تلقیح مصنوعی اصطلاحا عبارت است از داخل کردن نطفه مرد در رحم زن به وسیله آلات پزشکی یا هر وسیله دیگری غیر از مقاربت و نزدیکی می باشد.

کلیدواژه ها

لقاح مصنوعی، ناباروری،مسائل فقهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.