شناسایی و اولویت بندی معیارهای اثر گذار بر پیدای سیستم های نوآوری تکنولوژیک با استفاده از تکنیک AHP
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش دانشگاه کارآفرین؛ صنعت دانش محور
- کد COI اختصاصی: CCC01_228
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 677
نویسندگان
کارشناس ارشد مدیریت کارآفرینی، دانشگاه تهران
کارشناس ارشد برنامه ریزی آموزشی، مدیرآموزش سازمان بهزیستی شهر تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه پیام نور واحد غرب تهران
چکیده
امروزه نوآوری های تکنولوژیک و پیدایش و جهت گیری آنها در قالب سیستم های نوآوری، بعنوان یکی از ارکان اساسی تحول و پیشرفت کشورها شناخته می شود. هدف از سیستم نوآوری تکنولوژیک، گشودن مرزها و ایجاد تحرک، به منظور ایجاد، بکارگیری و انتشار دانش، در جهت افزایش سرعت و شدت نوآوری های تکنولوژیک می باشد. با توجه به کمبود مطالعات پیشین در حوزه عوامل تأثیر گذار بر پیدایش اینگونه سیستم ها، این پژوهش در پی مفهوم سازی و پاسخ به این سوال می باشد ک «عوامل مؤثر بر پیدایش سیستم های نوآوری تکنولوژیک چه مواردی هستند و چگونه اولویت بندی می شوند؟» بدین منظور از رویکرد کاربردی- پیمایشی با استفاده از تکنیک تصمیم گیری چند متغیره (AHP) استفاده گردید. جامعه آماری تحقیق شامل 96 نفر از اساتید، کارآفرینان و سیاستگذاران حوزه نوآوری و فناوری های برتر ایران می باشند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه است که روایی و پایایی آن نیز به ترتیب از طریق اجماع نظر خبرگان و آلفای کرونباخ 0/81 به تأئید رسید و توسط 75 نفر از اعضای نمونه پاسخ داده شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که از بین عوامل شناسایی شده معیار شکل گیری کارکرد فعالیتهای کارآفرینانه با وزن 0/363، عوامل نهادی با وزن 0/320 و خلق دانش با وزن 0/259 به ترتیب سه معیار برتر شناخته شدند و دیگر عوامل در ربته های بعدی قرار گرفتند.کلیدواژه ها
نوآوری، سیستم نوآوری تکنولوژیک، کارکردهای سیستم نوآوری، عوامل ساختاریمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.