تاثیر روش مونته سوری بر یادگیری دانش آموزان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: ماهنامه پایاشهر، دوره: 6، شماره: 71
- کد COI اختصاصی: JR_PAYA-6-71_086
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 38
نویسندگان
کارشناسی ارشد آموزش ابتدایی
کارشناسی علوم تربیتی
کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی
چکیده
روش مونته سوری رویکردی برای یادگیری در مدرسه و خانه است که بر استقلال و انتخاب فرد تاکید دارد؛ نظریه تربیتی مونته سوری بیان می کند که کودکان دارای سبک های یادگیری مختلفی هستند و با روش های گوناگون و متنوع آموختنی ها را نهادینه می کنند، بنابراین کودکان و نوجوانان آزادند تا با سرعت خاص خود، هرکدام از برنامه های درسی را که آماده هستند، با هدایت معلم و همراه، در یک برنامه یادگیری فردی پیش ببرند.نظریه مونته سوری بیان می کند کودکان علاقه ذاتی به یادگیری دارند و در محیطی مناسب این فرایند را پیش می برند و برخلاف هدف اکثر روش های آموزش وپرورش سنتی که رسیدن دانش آموزان به حداکثر موفقیت در برخی رشته های تحصیلی را دنبال می کنند، اهداف رویکرد آموزشی مونته سوری بر ایجاد محیط رشد مطلوب فکری، جسمی، عاطفی و اجتماعی کودک و نوجوان متمرکز است و موضوعات آموزشی به گونه ای طرح می شود که کودک از طریق حرکت بیاموزد و قبل از ورود به مفاهیم انتزاعی تر، درک درستی از مفاهیم رفتار و نتیجه نوع عملکرد خود در اختیار داشته باشد؛ بنابراین روش مونته سوری در خانه و مدرسه بر اساس مراحل رشد شکل گرفته و بیانگر مفهوم دوره های حساس در نظریه مونته سوری است.کودکان در روش مونته سوری می آموزند به شکل گروهی و مستقل فعالیت کنند. آن ها به دلیل تشویق در تصمیم گیری از دوران اولیه ی کودکی قادرند بسیاری از مشکلات و مسایل خود را حل کنند. در عین حال این کودکان حق انتخاب ویژه برای ارایه ی فعالیت و مدیریت زمان دارند. آن ها تشویق می شوند ایده ها را تغییر دهند و با دیگران آزادانه گفت و گو کنند. مهارت آنان در شریک شدن سبب هماهنگی شان با روش های جدید می شود. برنامه های مونته سوری بر پایه ی خود محوری است، نه فعالیت های رقابتی. کمک به توسعه تقویت ذهنی و اعتماد در قالب و تغییر دیدگاه های مثبت در مقایسه ی روش مونته سوری با سایر روش ها ملموس استکلیدواژه ها
مونته سوری ، یادگیری ، دانش آموزاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.