بررسی رابطه بین خلاقیت و کارآفرینی با رضایت شغلی در شاغلان صنایع دستی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش دانشگاه کارآفرین؛ صنعت دانش محور
  • کد COI اختصاصی: CCC01_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2722
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید زنجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی گروه مدیریت صنعتی، تبریز، ایران

نساء قهرمان زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی گروه مدیریت صنعتی، تبریز، ایران

چکیده

درحال حاضر تغییر و تحولات جهانی به قدری شتابان و سریع در ال وقوع است که سازمان های امروزی را وادار نموده با عرضه محصولات و خدمات نوآور که دارای فناوری پیشرفته باشد، بقای خود را تضمین کنند و این امر مستلزم خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی می باد. رویکرد اکثر کشورهای جهان در دهه های اخیر به موضوع کارآفرینی و توسعه آن موجب گردیده، موجی از سیاست های توسعه کارآفرینی در دنیا ایجاد شود. در دنیای امروز اگر افراد گرفتار نظمی تکراری و مکانیکی شوند، نابود خواهند شد. بیشتر تمدن هایی که از بین رفته اند نه به دلیل تهدیدهای خارجی بلکه عمدتاً به واسطه تکرار مکررات و کاهش خلاقیت و کارآفرینی بوده است. در حقیقت پایه اساس توسعه، کارآفرینی است. لذا به دلیل اهمیت فوق العاده زیادی که کارآفرینی دارد، پژوهش حاضر به بررسی این امر می پردازد. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین خلاقیت و کارآفرینی با رضایت شغلی شاغلان صنایع دستی می باشد. بر اساس جدول مورگان تعداد 89 نفر، از 110 نفر شاغلان، بر اساس روش نمونه گیری در دسترس بعنوان نمونه آماری ا نتخاب گردیدند. جهت جمع آوری اطلاعات از 3 پرسشنامه، خلاقیت (ردسیپ)، کارآفرینی (مارتین پانجن) و رضایت شغلی (مینه سوتا)، استفاده گردید. جهت تجزیه و تحلیل از روش همبستگی، تحلیل رگرسیون و آزمون T استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که بین خلاقیت و کارآفرینی با رضایت شغلی رابطه معنی داری وجود دارد. هر چه میزان خلاقیت و کارآفرینی افزایش یابد رضایت شغلی نیز افزایش می بابد. البته ضریب همبستگی کارآفرینی با رضایت شغلی به مراتب بیشتر از خلاقیت و رضایت شغلی می باشد.

کلیدواژه ها

خلاقیت، کارآفرینی، رضایت شغلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.