تاثیر ونقش سواد حرکتی در مدارس در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی افق های نوین در آموزش و پرورش در هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: CSECO01_2561
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 74
نویسندگان
معلم
چکیده
سواد حرکتی به عنوان یکی از ابعاد مهم رشد فردی و اجتماعی دانش آموزان نقش بسزایی در یادگیری و توسعه مهارتهای شناختی و اجتماعی آنها دارد. سواد حرکتی شامل مجموعه ای از توانایی ها و مهارتهای حرکتی از جمله تعادل هماهنگی و آگاهی از بدن است که به دانش آموزان کمک می کنند تا فعالیت های جسمانی را به طور موثر و هدفمند انجام دهند. این سواد به تنها به بهبود عملکرد فیزیکی کودکان کمک می کند، بلکه موجب ارتقاء توانایی های شناختی تقویت مهارتهای حل مسئله و افزایش اعتماد به نفس می شوسواد حرکتی را می توان به عنوان انگیزه، اعتماد به نفس، شایستگی جسمانی، دانش و درک مشارکت در فعالیت های بدنی برای زندگی توصیف کرد.د. در این مقاله به بررسی تاثیر سواد حرکتی بر یادگیری دانش آموزان پرداخته میشود و نقش آن در بهبود عملکرد تحصیلی توسعه مهارتهای اجتماعی و کاهش استرس و اضطراب تحصیلی مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین با تحلیل پژوهشهای انجام شده در این زمینه به چگونگی به کارگیری برنامه های آموزشی مبتنی بر سواد حرکتی در سیستم آموزشی و نتایج حاصل از آن در بهبود کیفیت یادگیری دانش آموزان اشاره خواهد شد. با توجه به نتایج حاصله میتوان گفت دانش آموزانی که از سواد حرکتی بالاتری برخوردارند.سواد حرکتی بر رشد کلی کودک متمرکز است . به این معنی که این سواد فقط در مورد درک و تمرین فعالیت بدنی نیست، بلکه مربوط به دانش و درک کودک از اهمیت انجام فعالیت بدنی و مزایای ناشی از آن است.مدارس زیادی بر سواد حرکتی، به ویژه به تربیت بدنی تاکید دارند. بیش از هر زمان دیگری، معلمان و مربیان جوانان باید بتوانند این مفهوم را در درس های خود ادغام کنند. معمولا در فعالیتهای تحصیلی عملکرد بهتری دارند؛ زیرا مهارتهای حرکتی به توسعه مهارت های حل مسئله توانایی های ادراکی و افزایش تمرکز کمک میکنند. از سوی دیگر تقویت این مهارتها موجب افزایش اعتماد به نفس و توانایی هاییمقابله باچالش های تحصیلی میشود و استرس و اضطرابهای مرتبط با مدرسه را کاهش میدهد. این عوامل به دانش آموزان کمک میکنند تا با انگیزه و تمرکز بیشتری در فرآیند یادگیری شرکت کنند و در نتیجه نتایج تحصیلی بهتری کسب کنند.کلیدواژه ها
سواد حرکتی, یادگیری دانش آموزان,مدرسه، دانش آموزان، معلماطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.