بررسی عناصر هویت بخش در معماری بازار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE07_1467
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3118
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه علم و صنعت ایران

یلدا امیرلو

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه علم و صنعت ایران

غلامحسین معماریان

دانشیار و عضو هیئت علمی دانشکده معماری دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

می توان گفت هویت یک پدیدار ، در مجموع وجود و ماهیت آن را آشکار می سازد. امروزه یکی از بحثهای مد شده در روند معماری معاصر ایران را می توان بحث بیان کرد .بحرانی که عده ای آن را در تقابل سنت و مدرنیته می دانند . در شرایط کنونی شاید بهترین گزینه این باشد که با شناخت هویت و » بحران هویت در معماری عناصر هویت بخش به معماری گذشته خود ، زمینه های این تقابل را شناخته و به مدیریت آنها بپردازیم . برای پیشبرد روشن تر این بحث بهتر است به صورت مصداقی در پی یافتن این عناصر باشیم .بازار را می توان آیینه ای تمام قد برای یافتن تمام مصادیق هویت تاریخی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی تعریف کرد که در طی قرون متمادی تبدیل به سندی برای افتخار ایرانیان شده است . بافتی که علاوه بر هویتمند و هویت ساز بودن ، در صدور فرهنگ و هویت ایرانی نیز سهیم بوده است . اما در اینجا سوالاتی پیش می آید، نخست اینکه هویت چیست ؟ و رابطه معماری با هویت چیست ؟ و دوم اینکه رابطه بازار با هویت ایرانی اسلامی چیست ؟ و چه عناصری در ایجاد این هویت سهیم اند ؟با بررسی در آثار مکتوب و تحقیقات انجام شده در زمینه های هویت و بازارهای ایرانی ، متغیرها و فصل مشترک هایی در آنها دیده می شود که با دسته بندی آنها می توان ادعا کرد ، بازار به مثابه ابرسامانه ای است که علاوه بر معرفی هویت معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی می تواند بزرگترین معلم برای معماران ایرانی باشد . قطعا شناساندن این عناصر و بیان اهمیت این عناصر به عموم باعث ایجاد نوعی همدلی در راستای حفظ این شناسنامه ها خواهد شد شناسنامه ای که قرن ها هویت ما را نسل به نسل منتقل کرده تا به ما رسیده است . اما با تمام این اوصاف شاهد فرسودگی روزافزون این بافت ارزشمند هستیم که می توان گفت علاوه بر دلایل کالبدی ریشه عمیقی در مسائل فرهنگی و اجتماعی دارد

کلیدواژه ها

هویت ، معماری ، بحران ، بازار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.