بررسی و تحلیل چگونگی نحوه جوشکاری لیزری بر روی صفحات فلزی با استفاده از فناوری میکروفیبر کربن

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دوماهنامه نخبگان علوم و مهندسی، دوره: 9، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_SEE-9-6_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر شاطری

نویسنده مسئول

علیرضا ستایش

نویسنده دوم

چکیده

امروزه مقیاس جوشکاری جوش لیزری به اندازه میکرومتر به کار رفته است. تحت نظر میکروسکوپ نوری، می توان به سیستم های جوش لیزری با دقت بالا دست یافت. اما فرآیندهای جوشکاری توسط چشم انسان نظارت می شد و پراکندگی نور ممکن است در مشاهده اختلال ایجاد کند. در این تحقیق و مقاله یک سیستم میکروجوش لیزری با کمک بصری ارائه شده است. این تحقیق و مقاله فناوری ریزجوش لیزری، فرآیند تصویربرداری حرارتی و حلقه کنترل بازخورد فعال را برای دستیابی به کنترل کیفیت میکروجوش در زمان واقعی ترکیب کرد. دوربین تصویربرداری حرارتی و دوربین افزاره بار جفت شده یا افزاره رنگ بردار نزدیک مادون قرمز برای نظارت بر فرآیند جوش استفاده شد. حلقه کنترل بازخورد فعال استفاده شد و توزیع حرارتی تصاویر حرارتی را با چرخه وظیفه عملیات لیزر مرتبط کرد. زمان پاسخ ۰.۱ ثانیه می تواند اطمینان حاصل کند که جوش لیزری بدون تنظیم دستی کنترل می شود. به طوری که تکنسین های جوشکاری با این سیستم نوری می توانند کیفیت را کنترل کنند، بازده تولید را بهبود بخشند و کل زمان فرآیند را کوتاه کنند. با این سیستم نوری، نوار کربن و ده ها میکرومتر فیبر کربن را با صفحه آلومینیومی جوش داده می شود. برای دستگاه های الکتریکی نرم و انعطاف پذیر مبتنی بر کربن مفید خواهد بود.

کلیدواژه ها

جوش لیزری، کنترل فعال، تصویربرداری حرارتی، جوشکاری مواد نرم.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.