تحلیل تاثیر علوم شناختی بر افزایش دقت و سرعت تصمیم گیری در فرماندهی و کنترل
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دومین همایش ملی فرماندهی و مدیریت در جنگ های آینده با رویکرد شناختی
- کد COI اختصاصی: FCM02_142
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 173
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، تهران، ایرا ن
دانشجوی دکتری، مهندسی هوافضا، پژوهشگاه هوافضا، تهران، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی هوافضا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
چکیده
علوم شناختی، به عنوان مطالعه علمی ذهن و فرایندهای شناختی، ابزارها و مفاهیمی ارائه می دهد که می تواند تاثیر چشمگیری بر عملکرد انسان در محیط های پیچیده و پرچالش داشته باشد. یکی از حوزه هایی که علوم شناختی توانسته است در آن نقش مهمی ایفا کند، فرماندهی و کنترل (C۲) است. این حوزه شامل فرآیندهایی است که تصمیم گیرندگان را قادر می سازد تا اطلاعات پیچیده و چندمنبعی را پردازش کرده و تصمیمات استراتژیک یا تاکتیکی اتخاذ کنند.در این مقاله، تاثیر علوم شناختی بر افزایش دقت و سرعت تصمیم گیری در سیستم های فرماندهی و کنترل مورد بررسی قرار گرفته است. یافته ها نشان می دهد که استفاده از مدل های شناختی مانند توجه انتخابی، حافظه فعال، و تصمیم گیری مبتنی بر شواهد می تواند فرآیند تحلیل داده ها و انتخاب بهترین گزینه را تسریع کند. به علاوه، ابزارهای مبتنی بر علوم شناختی مانند واقعیت افزوده، هوش مصنوعی شناختی، و شبیه سازی های آموزشی به کاربران کمک می کند تا با اطلاعات پیچیده به صورت کارآمدتری تعامل کنند.تحلیل های صورت گرفته همچنین نشان می دهد که علوم شناختی می تواند به کاهش سوگیری های شناختی کمک کند؛ سوگیری هایی که اغلب موجب اتخاذ تصمیمات نادرست در شرایط فشار زمانی یا اطلاعات ناکامل می شوند. در نهایت، این مقاله پیشنهاد می کند که ادغام علوم شناختی در طراحی سیستم های فرماندهی و کنترل، نه تنها به بهبود دقت و سرعت تصمیم گیری منجر می شود، بلکه توانایی پیش بینی و انطباق با شرایط پویا را نیز ارتقا می دهد.کلیدواژه ها
علوم شناختی، فرماندهی و کنترل، تصمیم گیری سریع، مدل های شناختی، فناوری های پیشرفتهمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.